måndag 1 oktober 2012

Middag borta, middag hemma

I lördags var vi bjudna hem till Moa, Robban, Nils och Molly för att leka och äta middag. De flyttade ganska nyligen till ett radhus i Gamla Uppsala så på vägen stannade vi till vid Fullerö handel och köpte en inflyttningspresent.

Vi kom fram i god tid på eftermiddagen så barnen hann leka ganska länge innan det var dags för middag. Pga av vädret blev det innelek.
 
Nils och Felizia spelar "Finns i sjön"

 
 
 

Till middag blev det smarrig 3-rätters. Här kontrollerar Molly att Moa har koll på matlagningen :-)
 
Jag hjälper barnen med deras mat (de fick äta före oss)
 
Deras efterrätt blev skopglass i strut med strössel - mums!

 
Vi vuxna bjöds på feta- eller getostgratinerade rödbetor (feta till mig, getost till de andra) med honung och solroskärnor till förrätt, kycklingspett, potatisgratäng och 2 olika såser till varmrätt samt smulpaj med vaniljsås till efterrätt.
Barnen fick kycklingkorv och potatisgratäng till varmrätt och ovan nämnda glass till efterrätt. Medan vi vuxna åt färdigt allt gott så hade barnen lördagsmys i vardagsrummet med film och godis :-)
 
Tack fam. Sjödahl för en trevlig kväll och den goda maten!
 
 
I går fick vi besök av kära systeryster, Peter och Valle. Och så Greta också. Meningen från början var att vi skulle boka en Thailandsresa tillsammans, men efter att ha upptäckt att det verkar omöjligt att hitta hyfsat billiga flyg i januari/februari (boende var desto lättare) så bestämde vi oss för att vänta ett år. Får börja leta lite tidigare så kanske det blir lättare att hitta resor till hyfsade priser. Men totalt sett så blir det ju dyrare för oss, skulle vi åka i vinter/vår så kostar Jazmine 300 kr medan hon ett år senare kostar en sisådär 30-35 (!) gånger mer... Men men bara börja spara :-)
 
Ska istället försöka ta oss iväg på något kortare i vinter, t.ex. Finlandskryssning eller ett par nätter på hotell i Göteborg eller Stockholm. Får se vad det blir.
 
Hur som helst så åt vi lite mat tillsammans. Blev enkelt i form av lasagne och sallad till varmrätt och knäckig äppelpaj med glass/vaniljvisp till efterrätt.. Gott var det iaf :-)
 
Barnen lekte och hade roligt. Det hoppades studsmatta, lektes med bilar, ritades, m.m.  De hade även ett par ballonger som de lekte glatt med.
 


 
Söndagskvällen blev också trevlig - tack fam. Öhman!
(trots att det inte blir någon resa... ;-) )
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar