torsdag 1 december 2016

KENT - avskedsturnén

Tiden rinner iväg och har inte haft tid (eller ork) till att blogga, men nu kommer i alla fall ett inlägg om vår (min och Roberts) helg i Gävle för knappa 2 veckor sedan, som toppades med Kents konsert.

Hade bokat in oss på samma hotell som jag, mamma och tjejerna bodde på i våras när vi var på Melodifestivalen - så bekvämt läge vid E4/E16 = perfekt när man kommer med bil!
Efter att ha vilat upp oss en stund på hotellrummet så åkte vi iväg för att äta lite, innan konserten. Hade inte så jättemycket tid (skulle vara vid arenan senast kl 18), så blev inget mer fancy än hamburgare på Max ;)

Kom fram i god tid och insläppet flöt på smidigt. Inne så gick vi runt och tittade en liten stund innan vi satte oss på våra platser och väntade. Och väntade ... I typ en timme, men tiden gick hyfsat fort ändå. Sista halvtimmen körde de nedräkning på ena storbildsskärmen:

14 minuter och 41 sekunder kvar

Äntligen!

Bra öppning med "999" (låt nr 2, lite av "Gigi" allra först)!


Jocke Berg i högform :)

Sååå fint!!! "Hjärta"

"Tänd på"

Till tre av kvällens låtar kunde publiken interagera med sina mobiler - via en app så kom man åt tre olika "ljusspel" som man kunde lysa med.

En av låtarna var "Sverige" - underbar låt!



en annan var "Kärleken väntar"


Största favoriten av dem alla - "Utan dina andetag" - så himla vackert arrangerad!
(Robert tyckte dock helt tvärtom - enligt honom ska låtarna låta lika som på skivan, typ ... Ehh, varför gå på konsert då?!)

Maffig avslutning, men kom ju extranummer också :)



Till det allra sista extranumret, "Den sista sången" (passande låtval, dels för att det var sista sången på spelningen och dels för att de slutar helt efter den här turnén) så kom de in klädda i vit
(har man "följt" Kent ett tag så förstår man nog varför)

Allt som allt var det en riktigt bra konsert, enligt mig i alla fall!
Riktig tur vi hade också - lördagen efter så fick de ställa in pga att Jocke Berg har drabbats av stämbandsinflammation. Hoppas han snart är frisk igen så turnén kan fortsätta som planerat!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar