lördag 7 januari 2017

Hej mitt vinterland ...

Så kom den då tillbaka, snön. Och så kylan ... *burr!* Den där sistnämnda hade man ju kunnat klara sig utan. Visst att det behövs några minusgrader för att snön som faller ska ligga kvar, men det räcker ju med en 5-6 stycken - inte 20-22!!!

Men vackert väder i alla fall 😊


Men men, med sjuklingar i huset så hade vi ändå inte kommit ut till någon pulkabacke eller för lek här i närområdet, så på det sättet så spelar inte kylan vidare stor roll. Det är Jazmine som varit "risigast" med en massa feber (38-39, men natten till torsdag var den till och med närmare 40 (39,8)!) men Winzton har dessutom åkt på en rejäl förkylning med "astmahosta" - vi medicinerar såklart, men den kyliga luften är inte vidare snäll mot luftrören så lika bra att hålla honom inne så mycket som möjligt, tyvärr.
Jazmines "sjuka" verkade i alla fall vara kortvarig (åtminstone själva febern) - igår var hon feberfri, men blivit mer förkyld istället ...

Felizia är vårt friska barn, som vanligt 😊, och hon har roat sig med träningsläger på ridskolan de här dagarna (ons-fre + sön). De rider, fixar i stallet och har dessutom påbörjat renoveringen av SPKs klubbstuga.
I onsdags var det hopplektion borta i ridhuset. Felizia hade Zigge och i det stora hela gick det nog ganska bra (jag var inte med och tittade), men hon lyckades ramla av en gång (men gjorde inte illa sig, utan kunde sitta upp och hoppa vidare).
I torsdags kämpade de på duktigt i kylan (de red mellan 18-19 på kvällen, när det var 16-17 minusgrader (!) och det var ett gäng frusna tår och fingrar, bl.a., efteråt. Felizia hade Minton och det var roligt att se en lektion när hon rider honom, istället för att vara den som undervisar 😊 Han var lite pigg och busade lite i galoppen men lektionen som sådan gick jättebra!




I morgon, söndag, avslutas lägret med en pay'n'jump på UPK - Felizia längtar och ser verkligen fram emot det! Hon ska göra två starter - en med Pontiac och en med Oliver.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar