torsdag 5 januari 2017

Nyårsfirande 2016/2017

Vi hade som vanligt ett väldigt trevligt nyårsfirande, i sällskap av goa vänner. I år var det vår tur att vara "värdfamilj" och det städades och fixades in i det sista för att alla 18 (!) personer skulle få plats - 3 familjer á 3 barn och 1 familj á 1 barn = 8 vuxna och 10 barn ... men allt flöt på så bra så och det märks att vi alla, barn som vuxna, trivs i varandras sällskap 😊

Lite festdukat, med silverserpentiner och guldstjärnor, bl.a.
(inte lönt att "slå på stort" med ett gäng 1-2-åringar 😉 )


Välkomstbubbel

BarnflaskornaYngsta deltagaren - och gulligaste lillkillen <3

"Heej!"

Snacks- och godishörnan lockade, både barn och vuxna 😊

De vuxnas förrätt står redo att serveras

Förrätt á la Lisa och Johan
(lite anpassad till mig, de andra hade räkor och caviar (alltså inte på tub, utan "riktig") på sin)

Efter att ha avnjutit den goda förrätten så var det dags att göra det sista med varmrätten, som vi ansvarade för - fetaostbakad lax med kokt potatis, vitvinssås, sparris och grönsallad

Varmrätt á la WahlströmsDen såg ut att gå hem hos de allra flesta.


Av olika anledningar så valde vi bort att köpa fyrverkerier - istället så fick alla de större barnen (7 st) en varsin rislykta att, om man ville, skriva en hälsning på och sedan "skicka upp" i luften. Det fanns även tomtebloss.
Alla barn är redo med sina lyktor
(de är väldigt ömtåliga, vilket inte är så lätt att tänka på när man är barn, så det blev hål i ett par stycken, men med tejp så gick det hyfsat bra ändå)

Det var verkligen ett lagarbete för att få de att lyfta ordentligt
(vilket syns i film lite längre ner)

En av de flygande lyktorna

Den första lyktan som flög ordentligt var Mollys

Efter mycket "slit" lyckades vi även få upp Jazmines lykta

Sist upp var Felizias

Ett par av lyktorna var lite väl besvärliga och ville knappt lyfta och/eller så kraschlandade de kort efter, men alla barnen verkade nöjda med det hela trots allt 😊

När vi kom in så vankades det efterrätt - två olika sorters tårtor á la Sjödahls


Ser ju inte alls speciellt aptitligt ut här, men det var verkligen jättegott!

Tjejerna fick ju en popcornmaskin i julklapp, som de gärna ville inviga på nyår - sagt och gjort: efter desserten blev det film och popcorn för barnen😊
Vi vuxna roade oss med ost och kex och snacks fram mot tolvslaget, som vi som vanligt räknade ner tillsammans med SVTs Skansenfirande.

Skål! <3Runt omkring oss blinkade himlen av alla fyrverkerier och vi gick ut för att titta, både på baksidan, framsidan och ute på ängen. Alla barn, utom de 3 yngsta, var vakna och följde med.En stund efter att de alla hade kommit in igen var de dags för "mellanbarnen" att gå och lägga sig - Felizia och Matilda (var ev. någon mer) höll ut länge, som vanligt ... de kom nog inte i säng förrän vid 2 😮 ... efter att ha fixat undan lite mer i köket så gick även jag och Robert och la oss, strax efter 2.30.
För att få plats ordentligt så lånade vi ut våra 3 sovrum till gästerna och tryckte själva ihop oss ute i förrådet - trångt, men mysigt.

Winzton var nöjd 😊

Provligger Jazmines och Felizias säng (luftmadrass)

När alla var uppe så dukade vi fram storfrukost - smaskens sådär "dagen efter" 😊När frukosten var avslutad så var det dags för gästerna att packa ihop alla sina grejer och för oss att börja ta tag i städningen (men blev lite slappande också 😉 ). Efter ett par timmar rymde jag och Felizia till stallet, haha.

Som inledningen av inlägget säger - ett väldigt trevligt nyårsfirande, så stort TACK till er alla - Sjödahls, Sjödins och Lisa, Johan och Karolina!
Vi har redan börjat ladda för 2017/2018 års firande 😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar