måndag 16 maj 2016

En blåsig tävlingsdag

I går, söndag, var det tävling på Solängen (arrangerad i samarbete med Storvreta Ponnyklubb) - dressyr för Felizia och momentbana (bommar och lite annat) för Jazmine.
Robert jobbade i helgen så jag fick rodda runt det själv med barnen (första gången det krockar), men Winzton var snäll och sov i vagnen en stor del av tiden så det gick bra. Felizia hade samling kl 9 för att fixa iordning hästen, osv, så skjutsade dit henne till dess medan vi andra åkte hem en sväng. Hade det inte varit så pass blåsigt som det var (var ju stormvindar emellanåt!) så hade vi nog stannat kvar, men var inte så sugen på att ha Winzton springandes i det vädret (han dras fortfarande med sin astmahosta ... ). Nu hann vi även få i oss lite lunch innan vi åkte tillbaka - dubbelwin, haha!
 
Strax efter 11 åkte vi tillbaka och kom lagom till första klassen var färdigriden. Sen skulle de ha prisutdelning och så hade Felizia startnummer 5 i andra klassen, så vi kom alldeles perfekt i tid.
Hon hade fått sin önskeponny nr 1 - Tobbe, och skulle rida samma program som tidigare dressyrtävlingar - det för ryttarmärke 2.
 

 
Programmet gick bra i blåsten. Tobbe tyckte det var lite läskigt i hörnen vid läktaren, där högtalarna stod, men annars var vägarna fina. Tobbe går inte alltid i ren travgångart, så kan vara lite svårt att sitta ner ordentligt i traven (som Felizia tycker är jobbigt och svårt oavsett, haha), men överlag gick det bra. Galoppen var jättebra, vilket även syntes i protokollet :)

Prisutdelning med rosett till alla deltagarna i klassen


Ärevarv!

Min fina, duktiga dressyrtjej!
 
Under tiden de hade prisutdelning så iordningställdes banan till sista klassen, som Jazmine skulle rida

Jazmine hade också tur vid hästutdelningen och fick sin favorit - Simon
 
Blev en liten miss med tygellängden ;)  men Jazmine försökte svänga så gott hon kunde i alla fall :)

Självklart belönades hon också med en rosett!

Hon är inte så sur som hon ser ut, ;)  däremot får hon all blåst rätt i ögonen
 
Tack SPK för en väl genomförd tävling - vi ser fram emot hopptävlingen om lite drygt en månad (och då kan även jag vara med och hjälpa till :) )!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar