torsdag 5 maj 2016

Promenad med Minton och ridning på Ina

I tisdags var Minton iväg på sin första hoppträning (med Evelina). Han hade varit jätteduktig (de hoppade bl.a. ett gäng olika banor), men trött efteråt. Igår blev det därför lugn aktivitet i form av en promenad i skogen.
 
Perfekt fotoväder!


Det satt två olika tipsrundor uppe - en i Trollskogen och en längs den lite kortare uterittsrundan. Perfekt att passa på att träna lite hästkunskap (spec för Jazmine).

Jazmine fick också leda lite :)

Gott med gräs!

En stund efter att vi kommit tillbaka från promenaden så var det dags för Jazmines grupp att rida. Hästbyte den här veckan och hon fick Ina, vilket hon blev glad över.
De fick faktiskt rida ut och göra just en tipsrunda (kortare rundan) - Jazmine var ju väl förberedd och hade "pluggat" bra inför "provet" och fick givetvis alla rätt ;) När vi kom tillbaka till ridbanan så hann de även med att trava lite. 
 
 
Lite senare var det dags för Felizia och hennes grupp att rida. De fick också rida ut, men ingen tipsrunda. Däremot fick de som ville rida barbacka, vilket alla ville göra. Elin var lite upptagen med ett sadelprovarbesök så jag tog med gruppen ut i skogen - härligt väder och lite motion skadar ju inte :)  Förutom lite väl hungriga, envisa ponnyer så gick allt bra (Felizia, som red Dunder, var väl inte jätteglad efteråt - han var en av de värsta gräsätarna ... ). Inga bilder tagna, förutom på ett av trollen i Trollskogen
 
 
I tisdags var det träningsgrupp för Felizia och hästbyte även där - det blev Ina för henne också. De fick rida lite skänkelvikningar och sedan galopp på volterna. Skänkelvikning var lite svårt för Felizia (svårt att veta exakta hjälper, speciellt de förhållande) men hon kämpade på. Galoppen gick bra, speciellt den andra - filmade första, där det blev en del avbrott, men andra var "prickfri" :)
 

 
Nytt Mintonbesök imorgon fm. Då blir det lite ridning, om än fortsatt ganska så lugnt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar