tisdag 12 maj 2015

Kalas!

Var fullt upp hela helgen, och var i väg på lekbesök igår + ridning på kvällen, så inte riktigt hunnit med (eller prioriterat) bloggen. Så blir några inlägg nu för att komma ikapp :)
 
Det har ju gått drygt 2 månader sedan Felizia fyllde år, men i och med att bebis var beräknad att födas runt hennes födelsedag så vågade jag inte riktigt boka in något kompiskalas utifall att ... Men i lördags var det dags!
Förra året provade Felizia på att ha ett idrottskalas här i skolans idrottssal, vilket hon tyckte var roligt och önskade därför samma i år igen. Förra året fick kalasdeltagarna leka en lite enklare variant av Fångarna på fortet, i år blev det Skeppsbrott. Det blev även ett par olika lekar. Och så fika såklart :)
 
Första leken blev konstafett - färgindelade lag, som ska hitta sin färg på ärtpåsar som är gömda under konerna.


 
Det var mycket spännande, och barnen var så duktiga på att heja på varandra!
 
När vi kom in så hade Robert dukat i ordning fikat

 
Sedan var det då dags för Skeppsbrott (typ "inte-nudda-golv" med tagare) - vilken fart de hade, hela tiden! De var liksom inte tal om att vila eller ta det lugnt ... ;) Men de såg ut att ha väldigt roligt och ingen som ramlade eller krockade (förutom Felizia som fick en av ringarna i pannan (och fick en rejäl bula), men det gick över ganska snabbt). Felizia började som tagare och sedan tog vi paus ett par gånger för att byta.
 



 
Man fick lite paus i "fängelset", dit man kom om man blev tagen
 
Det fanns ett par barn som hade lite svårt att vara tysta och lyssna när vi gick igenom hur man skulle göra, men de var duktiga i själva leken och enbart glada miner :)

När de hade lekt sig svettiga och trötta så gick vi ut för att ha en sorts "stafett-skattjakt" - de skulle två och två/tre och tre leta upp en plats på skolgården med hjälp av bilder. När de kom till rätt plats så hängde en ny bild där som de skulle ta med tillbaka och lämna till nästa par/grupp, osv. Vid sista platsen så fanns det ett brev med ett meddelande. De fick därefter gå in i idrottssalen för att leta efter belöningen - påsar med godis och kulor. Nöjda och glada barn hittade rätt ganska så snabbt :)
 
Gott, tyckte Jazmine

Innan kalaset var slut så var det dags att öppna presenterna


Mycket fint fick hon - TACK så mycket!

 
Felizia var jättenöjd efteråt, om än något trött (jodå jag var också ganska så trött ;) )... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar