söndag 24 maj 2015

Veckans ridning

Nya hästar på veckans ridning. Innan måndagens ridning hoppades Felizia på antingen Oliver, Melker eller Jouri - och hon fick Jouri :)  De red lite olika styrövningar med bl.a. volt och slalom/små serpentiner, i skritt och trav och avslutade med lite galoppövningar. Först galopp längs en av långsidorna för att sedan öka svårighetsgraden lite genom att försöka hålla igång ett varv på den volt de tidigare ridit i skritt och trav. Att svänga i galopp, och dessutom in på en mindre volt, är inte det lättaste, men hela gruppen kämpade väl :)
 
 
Som sagt, inte helt lätt att hålla igång
(men så fort filmen tar slut så lyckas Felizia på igång Jouri i en ny galopp - bra jobbat!)

När vi åkte ut för ridning så var det Felizias andra besök i stallet den dagen. När skolan var stängd så hade ridskolan ordnat med en skötardag. Man fick anmäla sig till aktiviteten och de hade, förutom att fixa och dona i stallet, fått rida ut på en dagstur. Felizia var sååå nöjd när jag hämtade henne!
 
Vid tisdagens lektion så var det teori (något som alltid är nyttigt, men Felizia tyckte att det var lite synd då hon hade fått sin favorit - sköthästen Oliver). De hade bl.a. fått träna på att sätta på benskydd.
 
Den här veckan blev det faktiskt en tur till stallet även igår, lördag - hade bokat igenridning för Jazmine. Det var lite intressant vid uppropet - de enda som var där var två som hade bokat igenridning, ingen ordinarie med andra ord ... Så hon fick chansen att välja häst - det blev Tobbe.
 
 

De hann med mycket under den halvtimme som lektionen var - styrövningar (slalom, båge och volt) i skritt och lite trav (eftersom Jazmine inte travat så mycket än så valde vi att "bara" trava i bågen) och sedan en liten uteritt som avslutning :)  Tobbe var lite pigg men Jazmine var duktig på att hålla i sadeln när hon travade. Styrde själv en del, men var inte helt lätt ... ;)
 
Borsta lite före hemfärd
 
Kommande veckas ridning: Felizia imorgon och Jazmine på tisdag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar