måndag 19 september 2016

Det flyter på bra!

Nu har det snart gått fyra veckor sedan Winzton påbörjade sin inskolning på förskolan. Det var ju lite småtrevande till en början men har sedan bara gått bättre och bättre. Förra måndagen var första gången han blev lämnad "på riktigt" - både jag och Robert jobbade - och gick lång dag på förskolan: lämning 7.20 och hämtning strax före 17 (egentligen runt 16 men pga trafikolycka på E4:an så kom Robert först då), men det verkade inte ha bekommit honom så mycket utan han "lullade på" och var pigg och glad när Robert kom :)

Foto vid Winztons hylla

Nästa vecka har vi uppföljningssamtal men redan nu vet vi att det flyter på bra och Winzton är pigg, glad och nöjd med tillvaron på förskolan. Vid lämningarna (oavsett vid tidig lämning inne av mig eller lite senare lämning ute av Robert) så är han lite ledsen precis när man går, men det går över fort. Det där är inget som personalen säger utan vi har både sett och hört själva att så faktiskt är fallet (när jag lämnar inne så hinner jag knappt gå och ta på mig skorna innan Winzton är tyst och har börjat tänka på annat). Det som är riktigt skönt är att han inte klänger sig fast eller så, utan lämnas över till personalen utan protester.(han blir som sagt lite ledsen men inte så han skriker eller så).

Är ju inte så vanligt att de leker så mycket tillsammans med andra i den här åldern, men Winzton håller sig sysselsatt på dagarna (både ute och inne) och ibland sitter han bak på en cykel som någon av de äldre barnen cyklar runt på :)  Det märks att han är van vid att leka "med" just äldre barn.
Inne är det roligt att sjunga och "dega", bl.a.

Språket har fortfarande inte utvecklats så värst mycket, vilket gör att han inte har så vidare lätt att göra sig förstådd hos personalen alla gånger ... ;)  Humör visar han också, på gott och ont haha. Men i det stora hela flyter det på - han har till och med börjat äta lite fler sorters mat än tidigare. Idag åt han t.ex. vegetarisk lasagne! Annars brukar han rata den sortens mat, som han tycker är för kladdig ;)  Mellanmål han har ätit bra av nästan från första dagen (fick i princip alltid mjuk smörgås, vilket är tur eftersom fil och yoghurt går "fet-bort") så oavsett maträtt så har han iaf alltid fått i sig något under dagen.

Vi har ju aldrig varit speciellt oroliga över hur det kommer gå för Winzton på förskolan, även om man på förhand kunde gissa att själva inskolningsperioden skulle bli lite lägre jämfört med Felizias och Jazmines dito., men självklart känns det jättebra att det nu flyter på så pass bra som det faktiskt gör :)

Blir spännande att fortsätta följa vårt busiga lillhjärta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar