torsdag 1 september 2016

Snart inskolad och klar

Så har Winzton gått ytterligare fyra dagar på förskolan och verkar känna sig allt mer hemma. I måndags kom vi lite senare (strax före lunch) pga bvc-besök så jag var med honom hela tiden. Hade vi kunnat komma tidigare så var det egentligen meningen att jag skulle ha gått ifrån lite men blev nästan bara "rutinsituationer" (lunch, vila, mellanmål) och de första gångerna brukar det vara bäst att gå ifrån i leksituationer (när barnet lätt kan distraheras på olika sätt). Överlag gick allt bra men det var lite segt att somna - efter att ha gått ut ur rummet en stund, så gick vi tillbaka in och provade lite senare och då somnade han. Sov sen nån dryg timme. Mellanmålet gick också bra.

I tisdags kom vi dit tidigt (ville träna lite på det innan det är "på riktigt"), vid 7.30. Det var trötta barn hemma på morgonen men till slut hade alla fått i sig lite frukost och var färdiga att åka iväg.
Var lite osäker på vad Winzton skulle tycka om att alla de stora barnen också var inne på hans avdelning på morgonen (totalt var det ganska många där), men det verkade inte bekomma honom så mycket. Han satte sig och ritade till det var dags att gå och klä på sig :)



Väl ute så gick det bra en stund, till han blev kladdig om händerna ... då blev han arg/ledsen och ville genast gå och tvätta sig. Okej då. Men när han ville gå och tvätta sig om och om igen så var det stopp (av mig). Arg som ett bi blev han, vår lille Winzton, när han inte fick som han ville ... Gick in med honom en stund så han fick lugna sig. När vi kom ut var det frukt och han fick i sig ett halvt äpple innan det var dags att leka igen. Då passade jag på att säga hejdå och gå in en stund.
De fortsatte ute en stund innan de gick in för lite lek och sångstund. Gick bra till en början men sen tog nog både mammalängtan och tröttheten över och han blev ledsen. Efter lite vatten somnade han i famnen på en av personalen. Vi kom tillsammans fram till att det var bäst att han fortsatte sova, trots att han inte ätit. Vaknade till nån gång men somnade om med hjälp av en i personalen. Sov totalt 1 tim 45 min och var nöjd och glad när han vaknade, men inte så sugen på mat (fiskgratäng och potatismos). Åt dock delikatessbröd. Efter en lång dag tackade vi för oss strax före mellanmålet och laddade om för en ny dag.

Igår, onsdag, var Robert med och det hade gått jättebra. Strax före 10 hade han gått iväg (men kvar på förskolan) och gick tillbaka först vid 14.30. Visst hade Winzton varit lite småledsen någon kort stund men överlag gick det jättebra! Lunchen var väl ingen hit men han somnade väldigt snabbt på vilan. Åt bra på mellanmålet (klart man är hungrig om man inte äter så mycket lunch).

Idag, torsdag, var Robert bara kvar en kort stund innan han vinkade hejdå och åkte hem. Winzton var lite ledsen direkt när Robert åkte, men det gav snabbt med sig. Robert var tillbaka vid 14.15-14.30 och allt hade gått toppenbra! Ingen lunch i Winztons smak idag heller (tur att han tycker om delikatessbröd iaf) men sov dryga 2 timmar trots det. Och åt bra med mellanmål därefter (men den där filen i glaset var ju inte ens värd att titta på, haha).

I morgon är det min inskolningsdag - ska bli spännande att se hur Winzton reagerar när jag vinkar hejdå och lämnar. Oavsett så vet jag att det snabbt går över (gjorde det ju idag).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar