måndag 29 augusti 2016

Privatlektion

I söndags red Felizia sin första privatlektion (räknar inte när hon ridit för mig, blir inte på samma sätt då), för Elin. Minton är ju inte riktigt igång än (och han och Felizia har inte kommit riktigt så långt i sin utbildning tillsammans) så hon fick låna Zigge.
De fick rida serpentinbågar (vilket var lite svårt till en början då det var ett tag sedan hon gjorde det), på stora mittvolten, träna galoppfattningar + hålla igång, övergångar skritt <---> trav <---> halt, träna på att hålla koll på rätt/fel sittben och fokusera lite extra på sitsen (speciellt armar och händer).

Överlag gick det jättebra och Felizia var nöjd och glad efteråt :)  Men lite jobbigt var det, som det ska vara. Serpentinbågarna, var som sagt, till en början lite svåra att komma ihåg hur man gjorde men sen blev det fina bågar. Arbetet på mittvolten flöt på bra men hon fick kämpa i övergångarna, men med rätt ridning (inverkan) så blev det mycket bättre!
Galopparbetet blev mestadels på mittvolten men även lite runt fyrkanten/snett igenom. Det var lite jobbigt att hålla igång på diagonalen och att bryta av ibland, men till slut så :)  Det är det där med armarna bara ;)

Felizia var som sagt nöjd och glad efter (med all rätt) och frågar redan om när hon får rida privatlektion nästa gång ... vi får väl se :)

Galopp på diagonalen


Första galoppfattningen blev det bakläxa på ;)  den andra blev lite studsig och på diagonalen blev det ett lite tidigt avbrott. Men det var ju precis i början.


Den här galoppen är fin med bra flyt, men så var det ju det där med att bromsa och bryta av ... det var inte lika lätt den gången ;)


Då gicks det igenom lite mer effektiva förhållningshjälper och tränades mer övergångar


Avslutade med lite sittbensträning

Roligt att se Felizia "in action" när allt fokus är på henne (och inte jag är den som håller i lektionen) och hon blir "grillad" - tror hon lärde sig mycket under den korta stunden (får se om det fastnade bara, haha).

Tack Elin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar