onsdag 3 augusti 2016

Hade ju önskat lite mer sol och värme...

Det finns ju inget hus kvar i Alingsås att semestra i längre, men vi kan ju inte bara strunta i att åka ner till västkusten och gå på Liseberg och så, bara för det. Så den här veckan har vi hyrt ett litet hus i Åsa, utanför Kungsbacka. Vi for ner i måndags och stannar till på söndag, sedan väntar friidrottsläger för Felizia och jobb på ridskolan för mig på måndag.

Vädret är tyvärr inte så jättelovande för veckan ... hade varit toppen att vara här v 29, när det var soligt och varmt ;)  Men men, har ju fin utsikt i alla fall :)

Havsutsikt från huset!

Resan ner gick helt okej, speciellt med tanke på att Winzton blev lite krasslig i söndags. Han var förkyld hela förra veckan men i söndags så sov han först väldigt länge för att sedan inte få behålla något han varken åt eller drack :(  Men hungrig var han och hade god aptit så tror inte att han var magsjuk egentligen utan mer att det var relaterat till förkylningen (halsont?) eftersom han har reagerat så tidigare.

Gott med nuggets och pommes


Efter att vi packat in allt, boat in oss och ätit en sen middag (i form av hämtpizza ... ) så tog vi en promenad ner till havet.



En aning blåsigt va ...


Var ju alltså väldigt blåsigt, och dessutom ganska kallt, första dagen men igår var det lite bättre. Efter att ha varit in till Kungsbacka och handlat på förmiddagen så tog vi oss bort till sandstranden efter lunch. Fortfarande ganska blåsigt men soligt och hyfsat varmt.

Som utomlands :)


Tjejerna tyckte båda två att det var för kallt i vattnet för att bada och lekte hellre i sanden, både en bit upp och nere vid vattnet.

 


Winzton hade också roligt i sanden :)



Slappar/solar?

Jag och Robert badade båda två, finns tyvärr inga bildbevis på det, men lovar att det är sant (man kan iofs skymta Robert på bilden ovan där Jazmine är på väg ner till vattnet med hinken - lååångt innan han till slut doppar sig ... ).
Själv tyckte jag att det var jättevarmt och skönt i vattnet, säkert 23-24 grader (typ som utomlands, det också, haha) medan Robert tyckte det var jättekallt. Han tvekade länge, som sagt, innan han till slut doppade sig. Han hade först inte ens tänkt doppa sig för att han tyckte det var så kallt (och han som brukade doppa sig utan större tvekan varje år i Alingsås, där vattnet oftast var några grader kallare än vad iaf jag tyckte havet var här ... ), men till slut "gav han efter" :)
Vi avslutade med en varsin glass innan vi åkte tillbaka till huset.

Idag har det varit tråkväder med en massa regn och blåst på eftermiddagen/kvällen, men första halvan av dagen var ganska så fin rent vädermässigt.


Winzton hittade en solstol



Medvetna om att det skulle bli sämre väder på em så packade vi ner badkläder och åkte till badhuset i Kungsbacka efter lunch. Bra priser, fräscha omklädningsrum, smarta "tag-lås" och bra bassänger, både för stora och små gör att det får ett väldigt bra betyg av oss. Vi höll oss främst i den s.k. undervisningsbassängen, men jag och tjejerna var även en del i simbassängen där Felizia fick träna lite bröst- och ryggsim. Hon har ju gått på simskola och är väldigt duktig på att simma (har inga som helst problem att simma längre sträckor) men hon är sällan vidare pigg på att träna och underhålla sina simskunskaper ... Men idag så :)  Hon tyckte dessutom att det var ganska så roligt. Jag (och i viss mån även Jazmine (med puffar)) simmade med henne, vilket nog hjälpte en del. Blev inte så jättelångt - 100 m bröst och 50 m rygg - men bättre än ingenting.

Winzton var nöjd och glad typ hela tiden. Han tyckte det var jätteroligt att bada och leka i vattnet men han hade tyvärr missat sovningen innan, vilket märktes på slutet ... Var helt säker på att han skulle somna i bilen på väg dit, men inte det nej. Så när klockan var runt 16.30 så hade han ledsnat, vilket ju inte var så konstigt egentligen, han höll ut bra länge i vattnet ändå.



Imorgon ska det också var lite "sisådärväder" så vi får se vad vi hittar på, men på fredag blir det Liseberg (om inte vädret ändrar sig fullständigt så det passar bättre i morgon) - resans höjdpunkt, haha!
På lördag hoppas vi att vädret ska bli så bra (eller "bra" är väl egentligen att ta i, men i jämförelse med övriga dagar den här veckan så är det det) som det ser ut just nu, så vi kan göra ett andra, och sista, besök på stranden innan det är dags för hemresa på söndag.

Men som sagt, hade ju önskat lite mer (läs: mycket!) sol och värme under vår vecka här vid havet, är ju trots allt augusti ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar