lördag 20 augusti 2016

A Walk In The Park del 2: Lars Winnerbäck

Idag, fredag, är det en vecka sedan kvällen i Botaniska, som avslutades med en magisk, fantastisk, superb (skulle kunna fortsätta med superlativen, haha) Lars Winnerbäck.


Samma inledning som tidigare konserter under sommaren - Lågsäsong


Var ju liiite fler folk framme vid scenen nu jämfört med under kvällens tidigare konserter - det märktes ju tydligt vem som var kvällens dragplåster :)  Sen förstår jag inte vuxna människor som ska knuffas, trängas och "mosa" sig fram bara för att få bäst plats - aningen kommer man och tar plats i god tid eller så får man finna sig i att få stå längre bak! Var ju stundtals som en tonårskonsert... :(  Men men, efter en stund lugnade det sig lite.


Jubel och allsång till Utkast till ett brev, något som fortsatte resten av kvällen. Det syntes att Lasse var spelsugen och trivdes på scenen - ofta han log och "sög in" publiken - härligt att se!



En stor favorit på nya skivan är Sysselmannen. La upp den efter Furuvikskonserten, men bjuder på den igen - den har ett så viktigt innehåll och budskap att den inte kan lyssnas på nog många gånger, tyvärr. Med tyvärr så menar jag att det är hemskt att sådana låttexter behöver skrivas :(  Den här gången blev det inget försnack (märktes över huvud taget att han ville trycka in så många låtar som möjligt under den tid de hade på sig (festivalområdet stängde kl 23) men budskapet gick ju fram ändå. Leta gärna fram och lyssna på hela!



Khom Loy skulle kunna vara en lite självbiografisk låt, om distansförhållande. Finstämd och fylld med känslor, oavsett.


Miriam Bryant kom in och gjorde en bejublad duett tillsammans med Lasse - Faller. Blev tyvärr ingen film på det, men leta fram på nätet om ni vill höra (vilket jag rekommenderar, haha).
Jag hade dock hoppats på en Om du lämnade mig nu-duett tillsammans med Melissa Horn ...


Hugger i sten la jag också upp efter Furuvik, men alltid lika bra drag och bejublad allsång när den spelas, så kan inte låta bli att lägga upp "Botanversionen" också :)


Felizia var väldigt skeptisk till Lars Winnerbäck inför konserten på Furuvik, men helgen efter det så åkte vi till Lindas och Henriks sommarstuga och då laddade jag upp med Winnerbäckskivor under bilresan ... något som gjorde gott - Felizia fastnade för många av hans låtar!! Yes, haha ;)  Den största favoriten tror jag är den här, Ett sällsynt exemplar.




Blev tyvärr bara en kort snutt av Elegi, men det var en magisk stund - allsång och finstämt



Vilken härlig kväll det blev, som avslutades med kung Winnerbäck!

Har redan lite abstinens, haha, men bara hoppas att han inte tar lika lång turnépaus som förra gången (visserligen bara två år, men det var ju tillräckligt för att vara långt, haha). Hade ju inte varit helt fel att vara i Linköping nu i helgen, där han avslutar sin sommarturné, i födelsestaden och allt ... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar