söndag 14 augusti 2016

A Walk In The Park, del 1: Miriam Bryant och Melissa Horn

I fredags var det konsertdags igen, den här gången på minifestivalen A Walk In The Park i Botaniska trädgården här i Uppsala. Allt började vid 16 men jag och mamma kom dit vid 17.30. Vi hade redan ätit innan vi gick in så efter ett snabbt toalettbesök så gick vi bort till scenen för att vänta på Miriam Bryants spelning som skulle börja vid 18.30. Var knappt nå folk alls där så lika bra att skaffa sig bra platser inför kvällens sista spelning, som var den stora anledningen till att vi var där, Lars Winnerbäck.

Kvällens energiknippe nr 1: Miriam Bryant :)


Har inte lyssnat så jättemycket på Miriam Bryant, men hon hörs ju på radion då och då och så var hon ju med i Så mycket bättre förra året, vilket nog gav henne en liten skjuts. Niklas Strömstedts låt Sista morgonen är en gammal favorit för mig, Miriams engelska version är inte riktigt lika bra, men helt okej i alla fall.


Hon bjöd på en ny singel - Game - som släpps den 19/8

Den kanske mest framgångsrika "Så mycket bättre"-låten - Allt jag behöver. Härlig allsång bland publiken :)

Den här låten - Black car - sjunger Jazmine alltid med i när hon hör :)

Efter en paus på en knapp halvtimme så var det dags för Melissa Horn att äntra scenen. Var Miriam ett energiknippe så var väl Melissa raka motsatsen, men de är ju helt olika artister och skriver olika typer av låtar. Eller de skriver ju typ om samma saker, olycklig kärlek, men för fram det på lite olika sätt ;)  Har inte lyssnat speciellt mycket på Melissa Horn heller, men vissa låtar man har hört på radion har fastnat. Och så har hon ändå en härlig framtoning med verklig känsla i rösten.



Du går nu är en sån låt man har hört på radion och som verkligen har fastnat

Mot slutet av hennes spelning så bröt ett stort jubel ut bland publiken (iaf oss där längre fram :)  ) - Lars Winnerbäck kom in för en duett i Som jag hade dig förut. Det blev en liten komisk start - dels så kom Lasse av sig av jublet och dels så tappade han medhörningen emellanåt. Men till slut så :)  Så fint, så bra, så ... ja skitbra helt enkelt!


Efter ytterligare en halvtimmes paus för "omfix" på scenen så var det dags för kvällens stora höjdpunkt - Lars Winnerbäck (på riktigt den här gången :)  ). Men han får såklart ett eget inlägg, vid ett senare tillfälle :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar