måndag 22 augusti 2016

Friidrottsläger

Sista veckan på sommarlovet (v 32) så gick Felizia på friidrottsläger på Studenternas, i UIFs regi. Hon går inte på någon friidrott annars men fastnade lite för det efter Olympic Day på skolan i slutet av vårterminen. Då fick de prova på fem olika idrotter och fick med sig ett papper hem med information om, och kontaktuppgifter till, de olika idrotterna. När vi tittade på det tillsammans så sa hon att friidrott hade varit extra roligt och gärna skulle vilja prova det lite mer. Jag hade tidigare sett en annons i tidningen om att Upsala IF anordna prova-på-läger under sommaren och gick in och anmälde Felizia till en sådan vecka.

Ju närmare den veckan vi kom desto mer oroade sig Felizia för att hon inte skulle känna någon ... Jag chansade då lite och frågade en av Felizias kompisar (via hennes mamma) om hon skulle vilja gå. Som tur var så nappade hon på det! :)

Under veckan (mån-fre) så fick de prova på alla möjliga olika grenar inom friidrotten, som t.ex. spjut (mer barnvänlig variant, inte sådana där spjut med vass spets), tresteg, häck, 60 m, långdistans (400 och 800 m, räknas som långdistans för barn), längdhopp, kula och slägga (också mer barnvänlig variant i plast). De lekte även lite olika lekar. Sista dagen hade de en liten mångkamp och så fick de med sig ett diplom hem :)

Felizia och Julia är laddade för första dagen

Teknikträning spjut



Eftersom man lämnade på morgonen och hämtade på eftermiddagen så har jag tyvärr inte så många fler bilder att bjuda på än sådär, förutom diplomet.


Felizia gick på friidrott några veckor när hon var knappt/precis fyllda fem men de ledarna var inte direkt lämpade för att ha så pass små barn så hon tyckte inte det var roligt (hon grät ofta, ville gärna att vi skulle vara med och ledarna hade liksom ingen känsla för sånt utan krävde att hon skulle kunna allt (t.ex. hoppa tresteg med korrekt teknik ... )). Vissa övningar var helt ok (motorikbanor och liknande) men de var ofta alldeles för tävlingsinriktade. Till slut ledsnade vi allihop, tyvärr.
Men de här ledarna hon hade nu de var något annat :)  Nu är ju Felizia så pass stor att hon klarar sig bra själv, men jag fick ändå känslan att de var (är) väldigt kompetenta och klarade av barnen på ett bra sätt! Lagom stora grupper hade de också - knappa tjugo i varje (totalt ca 100 barn)

Felizia fick verkligen blodad tand och skulle gärna fortsätta med friidrotten lite mer - roligt :)
Jag har skickat in en intresseanmälan, men sedan hänger ju allt på att det inte krockar med ridningen ... *håller tummarna*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar