söndag 31 juli 2016

Grillmiddagar, kräftskiva och 40-årsfest

Idag var första dagen på hela veckan som jag och Robert åt middag hemma - har varit bortbjudna på eller annat sätt alla andra dagar (förutom bröllopsdagen, men då åt vi ju ute på egen hand).

I måndags var hos Daniel och Linda, tillsammans med Magnus och Lotta, på grillknyt. När vi skulle åka hemifrån så drog det in ett rejält regnoväder - att säga att det VRÄKTE ner är en rejäl underdrift, det var betydligt värre än så ... men det som är bra med sådana rejäla regnskurar är att de drar förbi ganska så snabbt. Vi hann inte ens ända fram till E4 innan det var snustorrt på marken (alltid fascinerande hur lokala regnskurar kan vara) och framme i Alsike så sken solen hela kvällen :)

I tisdags var det dags för grillmiddag hos Jon och Sofia i Skyttorp, dit även Moa och Robban var bjudna. Det bjöds på lax, kött (typ karré tror jag) och olika korvar och så tillbehör i form av klyftpotatis, såser och grönsaker. Till efterrätt blev det glass med färska hallon till.



Gott med glass i strut

I onsdags var det grillmiddag hos Elin och Peter, som jag ju skrivit om i tidigare inlägg - se här.
torsdags var det ju vår bröllopsdag, som vi firade på restaurang - se inlägg om det här.

I fredags var vi bjudna hem till Moa och Robban på kräftor. Eller ja, de tre övriga vuxna åt kräftor medan barnen smaskade i sig tacopaj och jag tacopaj + västerbottenpaj. Och så grönsaker, vitlöksdressing och bröd. Jättegott var det!



Barnen lekte och hade roligt tillsammans



Winzton spanar på flygplan


Viola och Winzton leker "titt-ut" i lektältet

Titt-ut! <3


De större barnen fick glass med sås och maränger i skål, medan Winzton och Viola fick en varsin glasspinne (lagom storlek) till efterrätt. Gott!


Vi vuxna fick en jättegod vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar i

Igår, lördag, avslutade vi så vår "äta-borta-vecka" med att gå på 40-årsfest. Det var Maria, mamma till Felizias bästa kompis från förskolan, som firades. Festen hölls i en lokal nere vid idrottsplatsen här i Storvreta och det bjöds på en god italiensk buffé med en massa god mat.

De större barnen hade ett eget bord
(de hade bra mycket roligare än vad det ser ut som här, jag lovar)

Stor kille sitter på stor stol <3



Lite olika lekar blev det under kvällen, bl.a. där man skulle försöka komma på vilken svensk stad/ort som "gömde sig" bakom ett annat ord (t.ex. "järnkobbe" = Malmö), en annan lek var att blåsa pingisboll (som Robert försöker sig på på bilden nedan - ser ni ingen boll, nej just det, han förlorade ju direkt efter typ 1 blås ... ). Själv deltog jag i en lek där man skulle suga upp en bomullsrondell på ett sugrör och gå med tillbaka för att lägga i ett glas. När man kom på tekniken så gick det helt okej.


Maria och Tobbe går en pingis-blås-match


Lite sång blev det under kvällen också

Våra fina tjejer i kvällsljuset innan hemfärd


Vi hade en rolig och trevlig kväll, trots att vi inte kände så många. Men fick sitta vid min goa, trevliga kollega Malin (som bor granne med Maria) vid bordet och hennes ena dotter, Helena (som vikarierat en längre tid på Jazmines förskola (första tiden även på Js avdelning)) så några välbekanta ansikten, för mig i alla fall :)
Det var ett ganska stort gäng barn med på festen så Felizia och Jazmine hade ett flertal kamrater att leka med under kvällen. Tror det bara var Julia de kände sen innan, men det gjorde inget - de spelade fotboll tillsammans med de andra, bl.a.

En rolig vecka har vi haft med mycket god mat -
tack till alla inblandade, både värdar och medbjudna på de olika middagarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar