tisdag 19 juli 2016

Furuvik del 2: Tivolit

Jazmine tjatade och längtade, längtade och tjatade ... men till slut så var vi färdiga med djurdelen och kom bort till tivolit. Med tanke på att vi säkerligen skulle bli kvar till stängning (23) och karusellutbudet inte är det största direkt, så hade vi ingen vidare brådska dit - ville ju inte att de skulle tröttna efter ett par timmar. Kom ändå dit strax efter 15 men de klarade av att hålla ut i nästan 8 timmar (!). Nu tog ju middagen ganska lång stund pga allt folk som skulle äta exakt samtidigt, men det blev ändå ganska lång tid de roade sig bland attraktionerna. Med tanke på att de bara åkte 6 olika attraktioner så blev det många upprepningar :)  Felizia hade längden inne för samtliga, men ville inte åka själv på de lite "läskigare". Jazmine hade längden inne för de flesta, men är inte vidare förtjust i berg-och-dal-banor och/eller sådant som är högt uppe i luften och åker snabbt. Så de höll sig alltså till samma 6 (7) stycken.

Premiärturen blev i Bikupan

Jazmine såg lite rädd ut emellanåt (den åkte runt, runt i ganska så hög fart), men när jag frågade efteråt så skrattade hon och sa att det var roligt. Den attraktionen svar precis vid scenområdet, så den stängde en stund före själva konserten började. Blev därför bara ett åk där.

Jazmines favorit - Gungan

Den åkte hon flera gånger om. De flesta gångerna åkte hon ensam då Felizia inte var vidare förtjust i den. När jag frågade så sa hon bara att hon inte gillade den, men tror att hon kände sig lite åksjuk (hon kan bli det ibland), även om hon inte ville erkänna det. Dels så såg det lite så ut under själva åkturen och dels så var det en annan tjej som kräktes precis i slutet av sitt åk strax innan det var Fs och Js tur, vilket jag tror hon tänkte på en del under sitt åk ... Men hon åkte den ett par gånger till under kvällen, dock lite mer utspritt än Jazmine ;)

Kaffekopparna är en annan av Jazmines favoriter, och den klarar Felizia av att åka utan problem, trots att den snurrar runt, runt i hög fart. Blev inga bilder/filmer därifrån då det är svårt att "pricka rätt" när kopparna snurrar i hög fart och man inte riktigt vet vilken väg de ska ta.

Tvärtemot Jazmine så är Felizia megaförtjust i berg-och-dal-banor (bara hon får sällskap) och efter mycket tjat och övertalning (från oss alla) så fick hon med sig Jazmine i den lilla berg-och-dal-banan Larven. Den åker inget fort alls, har ingen hög stigning och i den lilla, lilla nerförsbacken som finns så bromsar den ... när Jazmine förstod det och trodde på vad vi sa, så gick hon med på att prova. Och tur det, för den tyckte hon var superskoj! Hon sträckte till och med upp armarna i nerförsbacken :)  Jag behöver väl inte säga att det blev många fler åkturer i den under kvällen ... ? ;)


Små grodorna


Felizia tyckte att den var fjantig till en början, och ville inte åka. Jazmine däremot tyckte den var jätterolig :)  Felizia mjukade dock upp lite senare och åkte den några gånger hon också, tillsammans med Jazmine.

Lilla fritt fall fick vi också övertala Jazmine till att åka, men som ni kan se på bilden så var den inte så farlig (kanske är lite otydligt, men hon asgarvar :)  ) och blev många åk till även där.


Det blev även en hel del turer i "Barnrally"-bilarna (typ Farfarsbilarna men i mindre variant). Det var inte så jättemycket folk på tivolit tycker jag (iaf inte som skulle åka karuseller) så de behövde inte alls vänta länge i kö (ibland inte alls) för att få åka.

Några suddiga bilder från "före-stängning-åket" i Larven.



Det är lite synd att de bara har en restaurang inne på tivoliområdet - tar låååång tid både att beställa och sedan vänta på att få maten, och inte heller lätt att få en sittplats. Vad gäller sittplats så hade vi tur. Hade inte alls stått länge och väntat (egentligen på Felizia som gick på toaletten) innan en man kom fram och frågade om vi väntade på bord. De skulle snart gå och vi fick gärna ta deras. Toppen! Var dessutom en för 6 pers så vi fick plats gott och väl. Det enda "dåliga" var att det var ute, vilket var lite kallt i blåsten ... man hade ju egentligen gärna velat vara inne och värma sig en stund. Men men det gick bra ändå. Det braiga med restaurangen är att de har lite av varje att välja på, vilket gör att alla ofta blir nöjda. Den här gången blev det kebabtallrik för mig, hamburgermeny för Robert och pannkakor till tjejerna. Winzton åt lite av vår mat.

Nästa, och det sista, inlägg från Furuvik blir med bilder och filmer från kvällens höjdpunkt - Winnerbäcks konsert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar