tisdag 19 juli 2016

Furuvik del 1: Djuren

I lördags åkte vi till Furuvik hela familjen. En stor anledning till besöket (och typ enda anledningen till att det blev just den dagen) var att Lars Winnerbäck spelade på kvällen:)  Väderprognosen utlovade sol och varmt väder hela dagen, så vi packade med badkläder med förhoppning att kunna fördriva en del tid där. Men icke. När vi gick ur bilen så var det mulet och blåste dessutom kallt, så väskan med badkläderna fick stanna kvar i bilen.
Solen tittade fram stundtals men det fortsatte att blåsa lite kyligt - helt okej "djurparksväder" med andra ord :)  Som tur var så klarade vi av att fördriva tiden utan problem trots uteblivet bad. Tjejerna (främst Jazmine) tjatade om tivolit men vi togs oss runt bland alla djuren först. Började, såklart, hos aporna.

De har precis blivit matade


Mycket spännande och intressant med riktiga apor tyckte Winzton!

Sedan gick vi in i regnskogen och tittade på andra apor, ormar, sköldpaddor, spindlar, m.m.




Därefter vidare till mina och Felizias favoriter - lemurerna. De hade också precis ätit så de satt uppe i ett träd istället för att springa runt på marken. Som tur var så satt de väldigt synligt :)

Tyckte det såg ut som att parken hade fler hästar än vad man sett tidigare år. I en av hagarna gick det till och med ett sött litet föl :)

Tror shettisen som delade hage med mamman och fölet tyckte den där lilla var sisdär lagom jobbig att ha att göra med ... Den fick knappt en lugn stund ;)

Lunchdags


Lunchen åt vi precis bredvid en av de andra hästhagarna

Klapphagen!

Winzton var lite avvaktande till getterna till en början och gick mest efter och tittade lite på avstånd. Men sen tuffade ha till sig och vågade klappa. Sträckte till och med fram handen så de fick nosa/slicka på den.

Når man inte så hjälper storasyster till :)


Flodfärd genom "Amazonas"




Nyklippta lamor betar bredvid flodfärdsområdet

Spanar på ...

... ännu fler apor

Fanns även små krokodiler (kajmaner)

Orangutangerna är alltid lika svåra att fånga på bild ...

Hittat en trasig t-shirt att leka med

Titta vad jag hittade och lyckades fånga på bild innan de försvann! ;)

Sociala kameler


Man ser bra uppifrån pappas axlar!

Spanar efter kängurus/wallabies
(vi såg några stycken, men blev inga bra bilder)

Det var bilder på många av de djur vi såg under dagen.

Efter promenaden genom känguruskogen så kom vi äntligen fram till tivolit, dit tjejerna längtat! Men skriver mer om det i del 2 av Furuviksbesöket.

Winzton såg verkligen ut att uppskatta djurparksbesöket - spännande med så många levande djur att titta på och klappa (getter)! Träffade på en hel ankfamilj i ett av vattendragen inne i parken, vilket Winzton tyckte var jättekul. Han skrattade och var helt till sig när de dök, simmade och sprang på vattnet. Men kunde tyvärr inte fånga det på bild då jag var tvungen att hålla i honom hela tiden så han inte skulle gå ner i vattnet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar