måndag 4 juli 2016

Övernattningsläger

Det var en ganska så sliten tjej vi mötte upp i stallet i lördags .. ;)  Hann prata lite med henne före uppvisningen och hon medgav ju att det inte hade blivit sådär jättemycket sömn under de två nätterna. Men det förstod vi ju att det inte skulle bli :)

Väntar på att uppvisningen ska börja

Framhoppning

Själva uppvisningen var tänkt att bestå av antingen en dressyr- eller en hoppuppvisning, men eftersom lägerdeltagarna inte riktigt kunde enas, så blev det en liten blandning :)  De red lite bommar, slalom, volt och hoppade ett hinder. Nedan följer både några bilder samt en film från Felizias ritt. Hon och Zigge startade sist av alla, vilket hon var nöjd med :)





Felizia och Zigge red banan i ett lugnt och fint tempo och allt gick ju toppen :)

På väg in i stallet för att sköta om Zigge en sista gång för detta läger

Utsläpp i hagen - tack för de här dagarna Zigge!

Bild inifrån stallet, innan de går ut på banan. Zigge har fått några flätor i både man och svans, och så några blommor i flätorna.

Efter att hästarna var omskötta och utsläppta i hagen så blev det lite korvgrillning 

och medaljutdelning

Alla åtta lägertjejerna + Elin 

Medan Robert hjälpte Felizia att packa ihop alla hennes grejer och lasta in i bilen så passade jag på att sköta om Minton och longera honom på banan en stund. Var ett tag sedan jag longerade sist, men han har blivit såå duktig! Lyssnade bra på hjälperna och höll ett bra spår. Provade lite galoppfattningar, vilket också gick toppen :)

På väg hem stannade vi och köpte fika

Det var mycket regn under dagarna Felizia hade läger, men på henne lät det som att hon klarat sig undan det rätt så bra (att det inte regnade speciellt mycket när hon red/var ute). I lördags så regnade det en del på förmiddagen, men slutade lagom till vi skulle åka ut för att titta på uppvisningen. Och sedan hade vi sån tur att det var uppehåll hela tiden vi var där ute. Men lagom till vi kom hem så kom skyfallet ... Tur att vi har ett schysst uterum att sitta i :)

Innan filmen så regnade det betydligt mer, det dånade rejält på uterumstaket kan jag säga...


Efter fikat så la sig Felizia i soffan. Tog inte lång tid innan hon somnat ... ;)  Inte så konstigt efter långa, "hästiga" dagar och så bara några timmars sömn/natt på det :)  Hon fortsatte sova över middagen, men vaknade till fotbollsmatchen och tittade på i princip hela den innan hon gick och la sig. Jaja, så kan det bli ibland :) 


Lite tråkigt tycker hon att det är att lägret är slut, men tror också hon tyckte det var lite skönt att vara hemma igen, hon var i alla fall väldigt kramig i lördags kväll :)

Har försökt få ur henne lite info om lägret, vad de har gjort under dagarna, under ridningen, osv. Hon har väl berättat följande, typ: I torsdags red de dressyr första passet, då fick de rida på volterna, rida serpentiner och galopperade. Andra ridpasset blev en uteritt. På kvällen blev det bad i poolen! I fredags hoppade de det ena passet och red barbacka (lite trav och balansövningar,  bl.a.) det andra. På kvällen hade de femkamp med ett gäng roliga grenar (bl.a. skottkärrerace med ögonbindel). Förutom detta så har det såklart blivit en hel del stallpyssel - de har bl.a. fått mocka och fixa med foder till sin lägerhäst, samt fixa in-/uttag från/till hagen. Och en massa annat.
Felizia kan ju vara lite halvkinkig vad gäller mat, men den hade varit god vid varje måltid - vilken tur det då :)

Får se vad det blir för ridläger nästa år, något blir det ju säkerligen i alla fall :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar