tisdag 12 juli 2016

Minisemestrar med mormor

Strax före lunch idag hämtade jag och Jazmine hem Felizia från mamma/mormor. De har varit på Åland över helgen och bott på hotell i Mariehamn.
Jag lämnade Felizia hos mamma i fredags kväll eftersom de skulle iväg tidigt i lördags morse. 6.45 gick bussen från Resecentrum vidare till Kapellskär och sedan tog de båten över. Turen tog ca 2 timmar och sedan tog de sig vidare till hotellet de skulle bo på. De fick ett rum precis vid poolen (utomhuspool), till Felizias stora glädje :)

Vädret var lite varierande, så det blev både inomhusaktiviteter och bad i poolen under dagarna i Mariehamn. När det var lite sämre väder besökte de Sjöfartsmuseet och Pommern (ett drygt 100 år gammalt fartyg som fungerat som museifartyg i Mariehamn sedan 1957).



En påfågel såg de också

Det blev en hel del bad i utepoolen på hotellet för Felizia


De gick också runt lite i Mariehamns stad, tittade lite i affärer och så.

Det var en nöjd och glad tjej vi hämtade hem idag - hon har haft roliga dagar tillsammans med mormor! Och hon hade en hel del att berätta om vad de gjort, hur båtresan var, om när de var på Sjöfartsmuseet och Pommern, m.m.

För lite drygt en vecka sedan var det Jazmines tur att få lite ensamtid tillsammans med mormor, söndag-tisdag. Eftersom Jazmine är lite hemmakär (längtar snabbt hem igen) så blev det ingen lång utflykt, men sådana aktiviteter som Jazmine själv önskat få göra - besök på 4H och på Fjärilshuset :)

Det märks att mamma inte är någon "storfotare", som en själv som tar massvis med bilder vart vi än är (typ), men några bilder från Fjärilshuset blev det i alla fall, men inga från 4H :)




Knasig spegel

Innan de åkte hem från Solna så blev det ett besök på Mall of Scandinavia och Disney Store (bl.a.)

Mumsigt med glass

Jazmine var också nöjd och glad efter dagarna tillsammans med mormor, och pratade mycket om vad de hade sett på både 4H och på Fjärilshuset.

Tack för roliga aktiviteter tillsammans med barnen, mamma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar