tisdag 13 september 2016

Våra tävlingstjejer!

I söndags var det tävlingsdags ute på Solängen, i samarbete med SPK och självklart så var Felizia och Jazmine med - de laddade flera dagar före och sken som solen under själva tävlingsdagen :)  I fredags kväll så fick de reda på vilken häst de hade blivit tilldelad - det blev Nisse för Jazmine och Tobbe för Felizia = nöjda tjejer.

Jazmine och Nisse tävlade i första klassen. Nisse var inte på sitt piggaste humör och Jazmine tappade koncentrationen emellanåt men de kom runt banan felfritt och fick en fin rosett!






Stolt, glad och duktig tjej!

Därefter var det klass två innan det var dags för Felizias klass - klass 3, med hinder upp till 50 cm. Men först skulle ju Tobbe göras i ordning (Felizia var hans första ryttare för dagen). Efter att Felizia borstat så gav jag mig på att fläta Tobbes långa, tjocka man. Har tyvärr ingen "före-bild" men utsläppt så är manen lika lång som halsen och väldigt tjock. Blev en helt okej fläta, med tanke på det:


Bangång och taktiksnack innan det var dags :)

Felizia och Tobbe var första ekipage ut i klassen



I Felizias klass så var det en sorts poänghoppning, där man fick poäng för varje hinder man klarade (1 poäng för hinder nr 1, 2 poäng för nr 2, osv) plus att man fick poäng mellan 1-10 på hur bra vägar man red och hur bra och jämnt tempo man hade. Felizia och Tobbe klarade alla hinder felfritt och fick 7,8 p för väg och tempo - totalt 35,8 poäng och en 4:e plats (av 19 st)! Första gången hon kom på placering (hon kom 4:a även på förra tävlingen, men då var det bara tre plac. trots lika många starter som denna gång ... ) och hon var jättenöjd, vår duktiga tävlingstjej!



Ärevarv!

Med rosett och ridvantar, som hon valde från prisbrickan

Winzton trivdes bra på Roberts axlar, frågan är om R trivdes lika bra med det, haha ;)


Tjejerna har redan börjat räkna ner till nästa tävling, den 23 oktober, då vi rider MOT cancer. Alla intäkter den dagen går till Cancerfonden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar