måndag 20 juni 2011

Köksrenovering, sänginköp, IKEA

Ända sen vi flyttade hit för 1,5 år sen har vi velat renovera köket. Nu börjar det äntligen bli dags! Idag har vi, i princip, planerat färdigt (valt luckor, "placerat ut" alla delar i köket, m.m.). Vi passade även på att köpa (beställa) alla vitvaror (kyl, frys, inbuggnadsugn, inbyggnadsmicro, induktionshäll och diskmaskin) så blir till att göra plats i garaget för kommer ju ta ett tag att få färdigt köket (ja, först ska man ju börja också...).
När vi ändå var igång så passade vi på att köpa en ny tvättmaskin och torktumlare också :-)

Just det köpte en ny säng också. Jag menar varför spara på pengarna :-) Har tittat på en ny, "lyxigare" säng ganska länge så passade på att göra slag i saken när vi fick tillbaka en del på skatten. Tar en månad innan vi får hem den men gör inte så mycket eftersom vi åker bort nästa måndag och inte är hemma förrän två veckor senare.
Felizia tyckte det var skoj i sängbutiken och provade nog alla, både om de var sköna att ligga i och om de var "studsiga" :-)

För att spara in på något så blev det budgetlunch på IKEA :-) Förra gången vi var där lekte Felizia på Småland för första gången och ville gärna göra det idag igen.
Hade läst i tidningen om att de lämnat ut ett barn till fel föräldrar (som inte uppfattade att barnet gick ut med deras och då heller inte kunde uppmärksamma personalen) men hoppades, och antog att de inte skulle göra samma idiotiska misstag en andra gång. Och gissa om de var nogranna när vi hämtade Felizia! Robert hade lyckats tvätta bort stämpeln så de dubbelkollade en del innan de hämtade Felizia.
Köpte lite småsaker, bl.a. en ny sänghimmel till Jazmine eftersom Felizia "råkade" klippa sönder den andra igår (unge!!!).

Nu återstår bara att göra det sista på köksplaneringen och beställa skåp, lådor, luckor, m.m. Sedan börjar grovjobbet... Men ska förhoppningsvis bli fint när det är klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar