söndag 10 juli 2011

5 juli - Göteborg

Vi hade förhoppningar på fint väder och hade då tänkt ta en båttur och bada lite. Men molnigt väder vid frukosten och risk för regn gjorde att vi stannade kvar i stan.
Blev först lite shopping i Nordstan sedan en promenad runt i de mer centrala delarna. Efter en fika tog vi sikte på vattnet. Solen sken (vilket den faktiskt gjorde större delen av dagen, trots allt) och vi gick längs med vattnet nere vid hamnen.
Tog oss bort till Ostindiefararen Götheborg men tyckte inte det var värt pengarna att gå ombord (luktade illa gjorde det dessutom...) utan tittade mest runt i souvenirtältet. Det var tur att vi kom dit när vi gjorde iaf för strax därefter kom det en ordentlig regnskur.
Vi avvaktade en stund innan vi satte rengskydd på vagnen, tog fram ett varsitt paraply och gav oss ut på en promenad tillbaka till Nordstan (vårt hotell låg precis i anslutning).

På kvällen blev det middag på Jensens Böfhus (vet inte hur man får ett danskt ö). Det allra bästa var efterrätten - mjukglass"buffé" - man fick ta så mycket (många gånger) man orkade av såväl glass som topping, mums! :-) Kan säga att jag och Robert delade på en och samma, varför betala för två efterrätter när man kunde gå flera gånger till priset av en? ;-)

Ostindiefararen, som var mindre än vad jag trodde. Tänk att det där lilla fartyget har seglat ända till Kina. Hej och hå!


Det omtalade Göteborgshjulet. Tänk vilken utsikt det måste vara däruppe! Men tror inte Jazmine skulle uppskatta det lika mycket som vi så blev ingen åktur.

Restaurangbesök. Får man inget annat så får man väl äta upp klänningen istället... ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar