lördag 5 december 2015

Kurs - ryttarmärke 2

För att inte vara helt utan hästar och ridning under det lååånga vinteruppehållet på ridskolan så är Felizia anmäld till en 10-veckorskurs - ryttarmärke 2. Första tillfället var idag och sedan fortsätter den varje lördag fram till sportlovet, med uppehåll för jul- och nyårsveckorna.
Det kommer vara 50/50 med ridning respektive teori - idag var det ridgång. Felizia var ju milt uttryckt nöjd med sin kurshäst ... JOURI! :)
 
Blev inga bilder tagna idag, så får bli samma bild som när hon red honom sista hästbytet före uppehållet :)
 
Det var riktigt höstväder ute (hallå, är det inte vintermånad nu?!?!) med lite regn och myyycket blåst (inte så kraftiga vindar hela tiden iaf, men ibland tog det i rejält). Men iaf tur att det inte regnade lika som igår! Hästar och ryttare var tappra, men ett par av dem (hästarna alltså) blev lite pigga, däribland Jouri. Gick in till Elin en stund så såg inte hela lektionen, men Jouri hade varit pigg i galoppen och hoppat till lite, men hade gått bra ändå och Felizia satt kvar.
Innan de galopperade så red de en styrbana i skritt och trav: volt på ena kortsidan (A), sedan red de vidare till mitt på långsidan (E/B, beroende på vilket varv de red i) där de vände in och red slalom runt koner, för att sedan vända som en båge över bommar som låg över medellinjen (mellan H/M). De fortsatte sedan ut i samma varv och red långsidan ner mot A och volten igen. Från början red de långsidan ner i trav, resten skritt, för att sedan successivt lägga in trav även i de andra delarna av banan.
Jouri var som sagt lite pigg, men det flöt på bra ändå och Felizia var nöjd efteråt :)
 
Efter Felizias kurs var slut så stannade jag kvar i stallet för att hjälpa Ilona, som gick kurs direkt efter (ryttarmärke 1). Linda rider själv på lördagar så för att hon skulle kunna komma iväg på det så stannade jag kvar. Eftersom jag ändå är där så var det ju liksom självklart att hjälpa till :)
Felizia var inte så sugen på att vara kvar ute, så hon sällskapade med Valle upp till pappa/morfar under tiden.
 
Felizia längtar till nästa lördag - får se om det blir ridning eller teori? :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar