söndag 7 februari 2016

Kalas, kurs, ridning och lite sjukdom

Tiden bara springer iväg och efter man kommit hem från jobbet känner man sig som en urvriden disktrasa :/  Bloggen har med andra ord inte blivit det minsta prioriterad senaste tiden (var iofs lite si och så med det innan också, haha). Men här kommer ett sammanfattande inlägg från senaste två helgerna (och lite kort från senaste veckan).
 
I måndags fyllde tjejernas kusin Douglas 3 år, så han bjöd in till kalas förra söndagen. Det serverades korv med bröd och go´fika och så blev det en massa lek för barnen. Tack Douglas!
 
Charmtrollet Elly

<3

Var inte lätt att fånga kalasbarnet på bild



Efter kalaset åkte vi hem till mamma, som bjudit in till middag. Vi bjöds på favoritmaten (köttgryta med mango) till huvudrätt och kladdkaka med grädde, glass och hallon till efterrätt. Tack så mycket mamma!

 
Felizias kurs rullar på - två tillfällen kvar, sen får man lite sovmorgon på lördagarna - längtar ;)  Teori även igår, den gången om sår/sjukdomar, bl.a. Efter diverse olika teoretiska övningar så fick de öva på att visitera en häst inne i stallet. De fick även en läxa att göra hemma till nästa gång - Felizias blev att leta upp lite fakta kring sårskada och svara på några frågor.
 
Medan de hade teori så passade jag på att rida en stund på Jack. Längesen jag hade tid och möjlighet till det så var ju lite ringrostig ... Men det flöt på okej iaf. Hoppas kunna rida igen snart.
 
När Felizias kurs var slut så hämtade vi in Minton. Efter att ha borstat och fixat i stallet så tog vi en promenad på ridbanan och runt på gården. Vi var inbjudna på tacokväll hos Elin och co. i fredags så då passade Elin på att visa lite hur vi ska jobba med Minton (i uppfostransyfte), något vi tränade vidare på igår. Det gick bra :)
 
Idag, liksom förra söndagen, blev det ett nytt besök i stallet för mig och Felizia, för att rida ut i skogen tillsammans med Matilda. Idag fick vi även sällskap av Alice. De valde att rida barbacka, både idag och förra söndagen - bra balansträning.
 
Blandade bilder från de två uteritterna



Solig bild på Felizia och Dunder

 
Kalasdags idag igen, men bara för Jazmine denna gång. Det var en av hennes förskolekompisar som hade 5-årskalas. Jazmine var mycket nöjd efteråt :)
Hon var varit sjuk i veckan så "missade" alla sina förskoledagar, så hon var extra glad över att ha fått träffa och leka med några av kompisarna igen. För Jazmines del bestod sjukdomen mest i feber, men även Winzton är lite krasslig - snorig och hostig (så pass att han går på astmamedicin sedan ett par dagar). Hoppas han slipper feber!
 
Helgen har gått fort som vanligt, redan dags för ny jobb-/skol-/förskolevecka. Tur att man kan börja räkna ner till sportlovet - bara två veckor kvar! ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar