söndag 21 februari 2016

Kursavslutning och löshoppning

I går var det sista tillfället på Felizias kurs, Ryttarmärke 2, som hon har gått ute på ridskolan under totalt 10 lördagar. Det var då också dags för själva slutprovet - ett program med skritt, trav och galopp, några olika ridvägar samt ett hinder. Felizia var nervös inför dagen (mest för programmets skull, hon trodde inte att hon skulle komma ihåg) men det gick jättebra :)
Robert jobbade i helgen så jag fick ha med mig alla barnen, vilket ju hade varit a piece of cake om Winzton hade varit frisk ...
 
Då det var lite väl mycket vinterväglag på ridbanan så fick de rida bort till ridhuset - spännande! 
 


Efter att ha ridit fram en liten stund så var det dags att "ta tag i" själva programmet. Ingen som frivilligt ville vara först, men det blev till slut Felizia.
 
Det var helt okej med fart i Oliver (som hon fick rida den här dagen), men ridhuset är stooort så det tog lite på krafterna att rida hela programmet. Men Felizia kämpade på riktigt bra (att hålla igång galoppen var jobbigast). Det skulle vara nedsittning i princip hela tiden, vilket Felizia alltid har tyckt varit jobbigt, och inte riktigt lyckats med. Men det gick bra den här gången. Vägarna var bra de också nästintill hela tiden och tygellängden var alldeles lagom :)
 
Programmet för ryttarmärke 2
(bar på en ledsen Winzton (som ni kan höra) samtidigt som jag försökte filma ... ber om ursäkt för skakigheten och alla andra störningsmoment ;) ) 
 
På väg tillbaka
 
När de var tillbaka så fick de sitt protokoll från programridningen plus själva ryttarmärket (ett grönt och fint).
 
Jazmine var och lekte med Valle under tiden Felizia red. När kursen var slut så tog vi oss också upp till Eva-Lena där de var och lekte. Vi var där en stund, till jag kände att Winzton (och jag själv) behövde hem och vila lite. Tjejerna ville dock stanna kvar, vilket de fick.
 
Trött liten sjukling

Efter att Robert kommit hem från jobbet så åkte jag tillbaka till stallet - vi skulle åka iväg på löshoppning med Minton och Hercules.
Det var två spralliga 4-åringar, speciellt Hercules, som sprang runt och hoppade men de var riktigt duktiga. Roligt att se vår lille Minton in action!
 
Fina!

Lite promenad i väntan på sin tur

 
 
 
Det syns att han har koll på läget - kom han lite tokigt första gången så rättar han enkelt till det nästa gång han kommer an mot hindren.
 
Hercules hoppade också duktigt
 

Hög och ståtlig :)
 
Till veckan väntar ännu mer stalltid, iaf för Felizia - hon ska gå på läger på ridskolan tis-tors :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar