tisdag 11 oktober 2016

Höst höst höst

Det tog sin lilla tid innan det s.k. sommarvädret behaga dyka upp i år, alla fall de lite varmare temperaturerna så det blev en lite seg inledning på sommaren. Men sedan höll den i sig ganska så länge, med undantag för början av augusti. Tänk att man kunde vara ute i t-shirt, sitta ute och äta/fika och njuta i solen så sent som för bara en dryg vecka sedan - första dagarna av oktober?!  Förra helgen var det riktigt sköna temperaturer (iaf söndagen) för att sedan vända tvärt ... Det var flera dagar förra veckan som jag var tvungen att skrapa rutorna innan jag åkte till jobbet på morgonen och man har fått ta på sig rejält med kläder för att inte frysa :(  Men men, det är bara att inse att hösten är här. Så länge det är sol, hyfast skön temperatur och torrt i marken så är hösten ganska så härlig, med alla sina vackra färger, men tyvärr så har den ju en tendens att bli ganska så grå, kall och ... tråkig!
Det braiga är att man kan värma sig med glögg eller kanske te, elda i kaminen och så finns det en massa äpplen på trädet att baka äppelpaj med :)

Den kyliga höstens verklighet - en kopp varmt te till fikat

eller glögg

Årets sista sommarvarma dag - 2 oktober

och, troligen, årets sista utelunch


Förra helgen gick det också alldeles utmärkt att dricka kall, hemmagjord äppelmust till fikat

Kallt, kallt, kallt är det och det blir mycket mys under varm filt i soffan om kvällarna. Vilken tur att vi har lite värme att se fram emot om ca 4 månader :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar