måndag 24 oktober 2016

Rid MOT cancer

Igår hade vi årets sista tävling på Solängen/Storvreta Ponnyklubb, men den här gången var det inte vilken tävling som helst - vi samlade in pengar till Cancerfonden!
Vädret var verkligen inte på vår sida, men dagen blev ändå förvånansvärt välbesökt :)

Jazmine var med i en "momentklass" - bana utan hinder, men med enkla klurigheter istället - t.ex. trav mellan koner med ärtpåsar uppepå, slalom runt bommar, flyta ring mellan två stolpar. Hon fick favoriten Simon och allt gick jättebra, men tänk om hon bara kunde komma ihåg att behålla den kortade tygeln någon gång, haha ... ;)



Sedan var det dags att bygga om till bana med hinder, där vi hade 4 olika höjder - Felizia var med i den näst högsta, 50 cm. Hon fick prova nya Skobi :)


Skobi var lite småseg till en början, men bara han kom igång så gick allt finfint! Det blev ett stopp på hinder nr 3 (var ju jääätteläskigt, tyckte Skobi) men i övrigt flöt det på :)



Prisutdelning

Hela gänget i hoppningens tre första höjder

Blev inget foto taget på Felizia med rosetten ute på tävlingen, så fick bli ett när vi kommit hem

I hoppningens 40 cm startade vår fina Minton, tillsammans med hans andra ryttare - Evelina. Han tyckte det var lite läskigt på första hindret, men annars flöt det på jättebra!


Så duktiga så, både Minton och Evelina :)

Som avslutning på dagen så hade vi en dressyrklass, LC:1. Nedan ser ni klassens deltagare på prisutdelning.

Rosa rosetter dagen till ära!

Lillgos var såklart också på plats :)


Melker har varit ridskolan trogen i några år, men igår gjorde han sitt sista "ridskolejobb" och har nu blivit privathäst istället. Felizia blev lite ledsen när jag berättade om att han skulle flytta - Melker har varit en stor favorit länge. Men han är väl värd att få sin egen ryttare nu i några är, han är trots allt 18 år.


Hittade några bilder från när Felizia red Melker första gångerna - för drygt 3 år sedan


Vår insamling under gårdagens tävling, till förmån för Cancerfonden, landande på hela 15000 kr!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar