torsdag 20 oktober 2016

Lite ridning - Jazmine

Bara 6 gånger kvar på ridningen nu för den här terminen, så kanske dags för lite inlägg därifrån... ;)  Tjejerna fortsätter precis som förra terminen - varje onsdag för båda två och så varannan tisdag för Felizia.

Jazmines grupp har ändrat från att ha varit 30 min till att vara 45 min, vilket märks lite på koncentrationen. Nu är ju iofs ridningen lika som tidigare, skillnaden är att det har lagts till 15 min teori (stalltid) före. Är inte alltid så lätt att få henne motiverad till att borsta och fixa, men hon är väldigt aktiv när de har gemensamma saker (t.ex. tittar på en sadel/ett träns och pratar om dess delar, går igenom namnen på olika borstar) :)

De har fått träna på lite olika saker såhär långt - lättridning (trav), olika ridvägar, balansövningar, barbacka, bommar och hinder, uteritt, olika typer av styrövningar.
Jazmine tycker att det är roligt, men blir som sagt trött och okoncentrerad emellanåt. Hon är säkert lite hungrig också - hon äter middag först efter ridningen (som slutar 18.00), men äter alltid något mellanmål innan vi åker ut till stallet. Det roligaste är att trava och att rida själv, något hon klarar bra för det mesta (när koncentrationen är okej), även om det inte alltid är helt lätt att få med hästen dit man vill, haha :)  Hon ger lätt upp när det blir "problem" så tålamod är något vi får försöka träna upp.
Hon har ju varit lite rädd för att trava över bommar och hinder tidigare (efter att ha gjort illa nacken vid ett tillfälle) men det är, mer eller mindre, som bortblåst nu - hon vill mer än gärna trava över hinder, och gärna på egen hand :)

Lite bilder från Jazmines ridtermin, så här långt, och de olika hästarna hon har ridit

Terminen började med hennes två favoriter - Felix



och Simon

Djungelridning - här aktar de sig för papegojan

och ormen

Hoppning!

Momentbana med lite balans- och styrträning


Mer balans, med ridning i damsadel

Kort travsträcka på supersnabba Ina

Barbackaridning på Dunder

Utan att hålla i sig ... !

Ny hopplektion nästa vecka :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar