onsdag 2 september 2015

Hälsokontroll

Igår hade Felizia med sig ett kuvert hem från skolan - hon hade varit på hälsokontroll hos skolsköterskan. Senast hon var där var i förskoleklassen, då tillsammans med Robert men nu var hon där själv. I 2:an kollar de vikt, längd och syn och vid ett senare tillfälle ska de även vaccineras. Vår stora tjej mäter nu 135 cm och väger lite drygt 26 kg - lite över på längdkurvan och lite under på viktkurvan, men inget som ansågs som några konstigheter (och nej, det är så det alltid har sett ut för henne, ända sedan hon var bebis :)  ).
Synkontrollen gick också bra - normal syn är 1.0 på båda ögonen, vilket hon också hade :)  Hoppas det fortsätter så, att hon har "fått" Roberts ögon och inte mina (fick glasögon i fyran) ...
 
Nu har hon gått i 2:an i 1,5 vecka och verkar tycka att det är toppen! Nu är det väl kanske inte så jättestor skillnad mot 1:an, men de har bytt fritids och det märks på henne - en annan attityd ;) 
Än så länge har de, i klassen, bl.a. jobbat med de fyra sädesslagen, räknat/rabblat alla 10-talen i engelskan, fortsatt med läsförståelse på olika sätt och skrivit egna berättelser i svenskan.
 
Vårt älskade storhjärta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar