fredag 4 september 2015

Veckans ridning

I onsdags var det återigen ridning för både Jazmine och Felizia. Regnet fullkomligt öste ner, men bara ta på sig regnkläderna och härda ut :)
 
Jazmines grupp rider bara 30 min (det vanligaste är annars 45) och har all tid ute på banan, men med tanke på vädret så delades lektionen upp lite - först ca 15 min ridning (tränade ett par ridvägar plus lite trav med lättridning) och sedan avslutning i stallet där de fick träna på att sadla och tränsa av hästen.
Efter en lite fartfylld start med lille Zeus så gick allt bra. Vet inte om det var regnet, men han var inte så sugen på att stå stilla när Jazmine satt upp och vi fixade stigbyglarna. Så när jag bromsade lite när han gick framåt så tog han helt enkelt ett rejält luftsprång. Jazmine höll i sig i det braiga handtaget som finns på hans sadel (plus att jag fick tag lite i hennes ben) så hon satt kvar, men för säkerhets skull så lyfte jag av henne för att fixa färdigt. Inga problem att få upp Jazmine i sadeln igen och därefter gick allt bra :)  Kan ju ha varit regnet som irriterade lilla sötingen, och kan ju hålla med - inge skoj att stå still i ösregn, hellre röra på sig :)  Pga vädret (och en lite piggare Zeus än vanligt) så blev det inga bilder från Js lektion.
 
Under tiden Jazmine red, och fram till sin egen lektion, så fixade Felizia lite i stallet, borstade på sköthästen Oliver och började göra i ordning Jouri. Hon trivs med att fixa i stallet :)
 

Redo att gå ut
 
Sara och Elin delar på några av veckans lektioner (har varannan gång), och i onsdags var det Elins tur att ha Felizias grupp. De fick dels träna på ridväg från två håll i skritt och trav och dels på skänkelvikningar. Sidförande skänkel fick de "göra" ett par gånger under en lektion när Felizia red på onsdagar förra hösten, men det kom hon inte ihåg, så det var nytt för henne. Men det gick ju bra ändå :)
 


 
Innan de avslutade lektionen fick de rida en trav/galoppövning: trav långsidan ner - in ett varv på stora volten - följa andra långsidan i galopp. Nyttig övning som behöver tränas lite till.
Felizia var ju lite lagom blöt efter lektionen ... ;)  Men när man han roligt märker man inte sånt (förrän efteråt) :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar