tisdag 15 september 2015

Hoppning förra veckan

I morgon är det ridning igen för Jazmine och Felizia - hästbyte, vilket alltid är lika spännande! Felizia har ända sedan i söndags kväll spekulerat i vilken häst hon ska få :)
 
Förra veckan var alltså sista gången med de hästarna, och det var hoppning. Jazmine (och Zeus) var först ut. Zeus var lugnare den här gången (han kommer in i jobbet som ridskolehäst mer och mer) och allt gick toppen! Eftersom Robert (oftast) är hemma med Winzton och jag leder, så blir det inga (sällan iaf) bilder eller filmer tagna under hennes lektioner, tyvärr. Men de fick skritta och trava över bommar, som sedan blev ett litet krysshinder. Roligt tyckte Jazmine, men tyvärr fick hon lite ont i nacken efter ett tag :(  Ingen större fara eller så - med största sannolikhet så guppade huvudet lite väl mycket när hon stod i "kanonkula". Efteråt var det bra igen :)
 

Zeus skulle inte gå något mer, så av med sadel och träns och så borsta och kratsa hovar :)

Jag och Robert brukar göra ett barnbyte efter Jazmines lektion - han kommer ut med Winzton (som är kvar med mig medan Felizia rider, utifall att han behöver en "tuttslurk" ;) men snart ska han väl klara sig utan det, hoppas jag) och tar med sig Jazmine hem. Det är en grupp mellan J och F, så jag och W brukar sitta inne i fikarummet och vänta.
 
Passar på att leka med hästar under tiden
 
Vid halv sju var det så dags för Felizia och Jouri. Deras grupp fick hoppa en liten bana på 3 hinder, varav ett var ett s.k. "titthinder" - en grind. Under själva framridningen gick det toppen och Felizia hade bra "pli" på Jouri. Men när det var dags att hoppa bana så blev Jouri lite kinkig (han blir så ibland) och var inte lika sugen på att hoppa längre ... Men Felizia kämpade jättebra! Speciellt vid grinden, som Jouri stannade till en bit framför första gången - den var tydligen jätteläskig ;)
 
 
Tisdagen var det ju också ridning för Felizia. Då red de dressyr och tränade på att rida volter (ställning och ledande tygeltag) och på att hålla igång galoppen. Förutom lite långa tyglar ibland så gick det bra, och Felizia var så nöjd över att hon lyckades hålla igång galoppen i hela övningen :)  Klart hon skulle vara det!
 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar