lördag 26 mars 2016

Ridpremiär på Minton! Och övrigt från stallveckan

Minton har gått i skola med Evelina ett par veckor nu, vilket har flutit på alldeles prickfritt - duktiga lilla ponny (och duktig ryttare)! Eftersom har är så snäll och skötsam så blev det i veckan även dags för Felizia att få göra sin ridpremiär på "sin" ponny - gissa om hon var glad?! :)
I fredags blev det en skogstur tillsammans med Zelda och Rocky. Minton var pigg, glad och nyfiken hela rundan och skötte sig tipptopp. Han var inte ett dugg sugen på att gå över ett vattenfyllt dike som vi kom till, men annars "malde han på" oavsett vad.
 

 
Ridpremiären avlöpte utan anmärkning så nu är det bara fortsätta framåt - fler skogsturer ska genast planeras in :)
 
Har blivit stalltid de flesta dagarna den här veckan - tis, ons, fre sön. Vanligtvis så jobbar jag ju måndagar men den här veckan hade jag ett möte på jobbet - annars hade det alltså blivit ytterligare en dag, haha.
Tisdag och onsdag var lektionsdagar för tjejerna, fredag ridning på Minton och idag har jag jobbat i stallet + haft ett par lektioner istället för Elin som är i Göteborg
I tisdags red Felizia i sin träningsgrupp. Jag hade möte på jobbet den dagen också så kom ut till stallet bara en kort stund innan hennes lektion var slut. De hade hoppning och Felizia red på Pontiac. Hann se de två sista sprången och det såg bra ut:)
I onsdags red både Jazmine och Felizia. Jazmine fick Dunder och på hennes lektion så hade ett gäng djur förirrat sig från djungeln och slagit läger inne på ridbanan.
 
 
Man fick ducka ordentligt så inte den elaka papegojan bet en i örat
 
Det gällde att styra runt hajsjön ordentligt så inte hajen bet en (eller hästarna) i fötterna
 
Det fanns även en tiger inne på banan - man var tvungen att trava snabbt förbi så den inte han bita hästen i rumpan!
 
Felizia fick Felix på sin lektion och de fick träna på ställning genom att rida som en styrbana med många svängar. De hann även med lite galopp på slutet.
 
Några fler bilder från träning med Minton:
Förra söndagen byggde jag fram en liten bana som Felizia fick styra runt på med Minton. Det var slalom runt koner med en halt vid varje kona, bommar på medellinjen, stanna mellan två stöd och flytta en ring och trav mellan koner på ena långsidan.
 




 
Det gick bra, trots regn/snöblandat regn, men social och nyfiken som lille Minton är så var det inte alltid han hade fullt fokus på Felizia - mycket spännande som händer runt omkring ju ;)  Men som sagt, det gick bra ändå.
 
Nästa vecka är det påsklov och då väntar en hel del stallvistelse igen, iaf för Felizia - jobb hela måndagskvällen för mig, skötardag för Felizia på tisdag, ridning för F och J på onsdag, lägerdag för F på torsdag och så blir det Mintondag till helgen :) 
Härligt att våren är här nu - hoppas på dagens soliga väder i mängder framöver! Men i morgon söker vi lite vinter igen - då blir det en tur upp till Kungsberget för lite skidåkning för Robert och tjejerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar