fredag 11 mars 2016

Välkommen helg!

Så var ännu en vardagsvecka till ända. Alltid lika skönt med fredagar, men tyvärr så går helgerna på tok för fort ... Mycket jobb i veckorna och så en del tid i stallet på det, då vill man ju gärna ha låååånga helger. Men men, bara två arbetsveckor kvar till påsklov :)
 
Winzton frisknade ju till för en dryg vecka sedan, och var "som vanligt" igen på ons-tors förra veckan. Sedan dess har han ätit upp sig och har blivit rund och go igen :)  Har tyvärr inget bildbevis på det. Men det där friska varade ju inte så många dagar ... i början av den här veckan blev han rejält hostig en kväll, vilket har hållit i sig, och det är den där jobbiga "astmahostan" som kommit på besök så medicin 3 ggr /dag :(  Rejält snorig är han också. Hoppas han är bättre till på söndag.
 
Veckan i korthet:
I måndags så var det, som vanligt, stallet för mig och Felizia. Jag jobbade några timmar (stall + lektioner) och Felizia var med sin klasskompis som rider lektion just på måndagar. Efter att kompisen åkt hem så pysslade Felizia en del med Minton till jag jobbat klart.
I tisdags firade vi Felizias 9-årsdag. Under dagen hade Robert och Winzton besök av Robban och Viola.
I onsdags var det ridning för Felizia och Jazmine. Eller Jazmine hade faktiskt ingen ridning den här gången utan hennes grupp hade teori. Den här gången fick de först gå på "lappjakt" - de skulle hitta gula lappar som det stod olika saker på. Genom det fick de lära sig/träna mer på några av hästens delar och tecken, några fodersorter, vad färgen vit heter på "hästspråk" och vad man gör när man ryktar (och vad man använder då). Innan lektionen var slut hann Jazmine även med att rykta Zeus en stund.
 
Felizias grupp hade ridning - lite hoppning den här gången.
 
 
Ina var återigen kanonpigg - till och med ännu mer (läs: mycket mer, haha) än förra veckan. Det blev en hel del ofrivilliga galopper och den här gången tyckte Ina att det var ännu roligare att fortsätta springa när Felizia tyckte tvärtom. I det stora hela så gick det bra iaf och inga "incidenter". Men säger som förra veckan - roligt att gammeltanten faktiskt är så pigg som hon är (och hon gör ju inget av ren illvilja - tycker liksom bara det är roligt att springa fort, haha). Under lektionen så slog det mig att Felizia red Ina även i början av förra vårterminen och hon var lika pigg då (blev t.o.m. markkänning för F den gången) - läs det här inlägget, som handlar om lektionen för exakt ett år sedan (enda skillnaden att det var en tisdag och nu en onsdag). Texten om just den lektionen kommer en bit ner i det inlägget.
 
I går, torsdag, hade jag en liten tanke att jag och Felizia skulle ha åkt och tittat på Storvretas första match i innebandyslutspelet, men jag fick ett extra möte/samtal på jobbet som drog ut en del på tiden, så struntade i det. Och tur var väl det, med tanke på hur illa de tydligen spelade (och ja, blev ju förlust också).
 
Och så FREDAG idag alltså!!! Inte så mycket speciellt att berätta om den egentligen, men vi har iaf haft fredagsmys framför Let´s Dance :)
I morgon, lördag, får vi se om Felizia vågar vara modig ... ;)  På söndag är det kalasdags igen, den här gången för Felizia.
 
Trevlig helg!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar