onsdag 30 mars 2016

Stallet, innebandy och 5-årskontroll

Som jag skrev tidigare så är det många stalldagar för Felizia den här veckan. I måndags var hon med mig på jobbet (i stallet) några timmar. Först hjälpte hon mig med fodring och intag och senare fick hon rida med i en av grupperna. Det var hoppning och hon fick Jouri - det gick jättebra!
Igår var det skötar-/stallvärdsdag. Tjejerna (ja de är faktiskt bara tjejer) hade fått städa och göra fint i stallet, fylla vatten, ta in hästar, m.m. De hade även en liten "göra-hästen-fin"-tävling (de skulle reda ut man och svans och borsta benen). Innan de åkte hem lekte de på ridbanan.
Idag är det, som vanligt, ridning för både Jazmine och Felizia.
 
De senaste säsongerna har vi varit bortskämda med att Johan har jobbat med Storvreta innebandy och därigenom fått ett antal VIP-kort som vi har fått låna för att gå på Storvretas hemmamatcher. Den här säsongen har Muskelcentrum valt andra uppdrag och vi (läs: jag, haha) har varit lite lata och bekväma och inte tagit tag i att skaffa biljetter på egen hand (och lite snåla också, haha). Men nu när laget är i semifinal mot Falun (alltså de sex senaste årens svenska mästare som möts) så lovade jag Felizia att gå. Igår blev det av. Egentligen lite onödigt just då eftersom det var en tv-match (vi hade tydligen "bra" tv-platser - Jazmine vinkade till oss genom tv:n :)  ), men var den av hemmamatcherna som passade bäst.
Spelarna gör entré

 
Vi fick se en riktigt bra innebandymatch där Storvreta genomgående var lite starkare och lite snabbare. Och så hade de ju en Viktor Klintsten i storform i målet :)  Men skjuter man 21 skott på mål så kanske fler än 3 (4 om man räknar det sista i öppen kasse) ska sitta ...  Men men seger blev det ju och nu är det kvitterat till 1-1 i semi-serien. Ny match i morgon uppe i Falun.


Senast vi var på en Storvretamatch var förresten dagen innan Winzton föddes. Värkarna startade 10 min innan matchen började men höll sig hyfsat i schack under hela matchen så vi kunde titta klart :)  12 timmar efter matchen var slut föddes han! Lite mer avslappnad känsla (om man bortser från spänningen i själva matchen) den här gången :)
 
Det är visserligen lite knappt en månad kvar till själva födelsedagen, men i förmiddags så var Jazmine på 5-årskontroll. Hennes utveckling är precis där den ska vara och hon följer sina kurvor perfekt - nu 111 cm lång och 19,7 kg tung (+ 7,5 cm och +1,1 kg sedan 4-årskontrollen).
Sprutdags var det också - vaccination mot difteri, stelkramp, polio och kikhosta. Hon har varit lite nervös inför sprutan men det gick ju tipptopp! Och är man så duktig så får man välja något fint från saklådan - Jazmine valde en ring :)
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar