fredag 4 mars 2016

Terminens första ridvecka

Så var ridskolan igång igen. För mig innebar det, som jag skrev tidigare, jobb några timmar i måndags kväll och sedan stallet med Felizia/Jazmine tis + ons.
Felizia har alltid ridit på ojämna veckor med sin träningsgrupp men av någon anledning så har Elin lyckats blanda ihop grupperna och de som tidigare ridit ojämn vecka har nu hamnat på jämn och tvärtom ... Detta ställde ju till det lite i tisdags, när vi åkte dit i tron om att det var ridning för Felizia. Men då de totalt bara var 7 st där (4 från Felizias grupp och tre från den andra) så fick alla rida. Roligt tyckte Felizia, men hon blev lite putt när hon inte fick den häst som stod på listan (som är en av favoriterna), men gick ju bra med Felix också :)
 
 
Ruggigt ute, och pga det hårda och lite hala underlaget på banan så blev det mycket skritt men även en del trav - tur att Felizia behöll sina termoridbyxor på :)  De red bl.a. på volt och tränade på ställning (både utåt och inåt).
Nu blir det uppehåll från tisdagarna för Felizia i några veckor - v 12 nästa gång, för att komma in i "det rätta".
 
I onsdags var det, precis som tidigare Jazmines tur att rida först. Hon fick Zeus - mycket nöjd tjej! De fick öva på att svänga i skritt (slalom), göra halt och flytta en ring mellan två stolpar (hinderstöd) och så trav på långsidorna.
En väldigt nöjd och glad Jazmine som satt av hästen efter de 30 minuterna gått :)
 
 
Så var det alltså till slut Felizias tur även på onsdagen. Den här gången blev det Ina, som nästan är piggare än vanligt just nu = Felizia fick verkligen kämpa ordentligt för att hålla henne någorlunda lugn och i rätt gångart. Roligt att gammeltanten springer på så pass snabbt fortfarande :)
De tränade bl.a. på halvhalter, övergångar och red en del på volten. Förutom Inas lite väl höga tempo emellanåt så såg det ut som att det gick bra för Felizia, även om halvhalterna blev ogjorda de flesta gångerna :)
 
 
Nästa vecka blir det alltså lite lugnare på ridlektionsfronten, men istället blir det turer ut till Minton. Nu är det äntligen dags att börja jobba med honom lite mer "på riktigt" - spännande! Just själva ridbiten sköter en av de äldre stalltjejerna, med Elins hjälp (och under hennes uppsikt) men finns ju mycket annat att göra.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar