måndag 27 februari 2012

Tjejhelg

Måndag kväll, igen. Vad fort helgen gick! Robert jobbade lör-sön så jag passade på att umgås extra med tjejerna. Låter lite motsägelsefullt, borde ju kunna ägna mer tid åt dem när Robert är ledig men då ska det alltid hittas på det ena och det andra och åkas hit och dit. Nu var det bara vi och inga måsten. Eller ja i lördags så hade vi en heldag, mer eller mindre, med Linda och Ilona men igår var det bara vi.

Lördagen bjöd ju på busväder till en början men blev en tur till Ängeby där Solängens ridskola hade prova-på-ridning. Nu har ju Felizia ridit en hel del (2 terminer) förut men några extra varv på ridbanan skadar ju inte :-) Sedan är det kul bara att komma iväg, få känna lite hästlukt och så bjöds det på fika - inte illa :-) Ridningen blev på Felix för Felizias del och Ilona red på Nisse. Efteråt borstade de lite - Felizia på Ina och Ilona valde Grymling (han hade ju rosa grimma och ryktpåse!).




Gos!

Knastjejer!


Efteråt åkte vi hem hit och åt lunch, lekte och fikade. Behöver jag säga att buset fortsatte här hemma sen... ;-) Men kul hade de och det är ju huvudsaken.

Ridningen fortsatte visst här hemma också... :-)


Tack Linda och Ilona för en trevlig och rolig dag!

På kvällen tittade vi Melodifestivalen. Var väl lite si och så men Felizia dansade som vanligt till en del av låtarna. Jazmine verkade tycka "ju närmare desto bättre"... Hittade lite skojiga sladdar i en låda också...




I går hade vi strålande sol större delen av dagen vilket såklart lockade till en promenad efter frukost. Felizia ville gå till förskolegården där jag jobbar. Sagt och gjort, även om det tog ett tag att ta sig dit (mycket annat som lockar på vägen).






Märkte skillnad på Jazmine på en gång - mammig och gnällig, skulle bara vara upp i famnen eller sitta nära på golvet. Men kunde väl bjuda på det :-) Men intressant att hon inte är så annars, när Robert också är hemma... Vanligtvis så kryper hon omkring, tar sig iväg på egna upptåg och är allmänt sprallig. Hon har förresten börjat bli lite modigare när det gäller att stå själv. Var ett tag sedan hon gjorde det första gången men har fortsatt vara lite feg och sätter sig så fort hon känner av/kommer på att hon inte håller i sig/ingen håller i henne. Men här om dagen klappade hon tom. händerna samtidigt som hon stod själv. Idag har hon också vågat några gånger så det tar sig. :-)

Måndag betyder tidig dag för min del så passade på att ta med mig Jazmine och hälsa på på Kamomillens förskola, där jag jobbade innan jag började på Vreten (och nu Lillvreten). Alltid kul att komma dit och se att barnen faktiskt fortfarande kommer ihåg en, trots att det är drygt 1,5 år sedan jag slutade där :-)
Jazmine verkade trivas bra och kröp iväg på egna upptåg och hittade både barn och leksaker att leka med :-)

Nu har vi lampor i taket i köket plus att hällen och ugnen är inkopplade - i morgon ska det bli färdigt! Men kanske ska tillägga att lamporna inte är inkopplade än så ljus i köket (förutom fläkten) dröjer en dag till.

Godnatt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar