lördag 29 december 2012

20 månader

OBS! Det här ett riktigt skrytinlägg. Vill bara varna er innan ni börjar läsa :)
(skriver det mest för min egen skull, men självklart får ni också läsa :) )
 
Tiden går fort!
 
29 april 2011

Världens finaste och underbaraste lilla Jazmine föddes för 20 månader sedan. En liten mini har nu blivit såhär stor
 

 
Jag och Robert förundras varje dag över hur stor och duktig hon är - hon kan mycket, är busig och finurlig och utvecklas hela tiden.
Språket är nog det vi förundras mest över. Hon förstår i princip allt man säger, upprepar mycket och kan med ord förmedla vad hon vill. Ofta är uttalet bra (för en ettåring) och hon säger många ord i följd (2-4, i enstaka fall uppemot 5-6). Vi skrattar även åt vilka ord och uttryck hon använder ibland (hon snappar nog upp mycket från Felizia) - "typis" (typiskt), "...säger!" (hon betonar vad hon faktiskt säger, när hon inte tycker att vi lyssnar, t.ex. "ha vatten, säger!", ibland lägger hon även till ett "fattis" efter).
Över huvud taget så vill hon göra allt som Felizia gör (det börjde hon med väldigt tidigt) - hoppar Felizia studsmatta ska hon också göra det (hon fixar det ganska så bra dessutom), om Felizia ritar så ska hon rita (hon klarar faktiskt att hålla pennan/kritan ordentligt, till skillnad mot Felizia som lärde sig väldigt sent), osv. Det är mycket spring och bus här hemma och man märker att de har roligt tillsammans, trots åldersskillnaden :)
 
Det första halvåret (eller egentligen hela första året) var Jazmine väldigt mammig och den första tiden var det som att hon satt fast vid mig... Pappa dög också ibland men det var ju hos mamma maten fanns... ;)
Därför är vi väldigt förvånade över att hon nu faktiskt är så pass framåt som hon är. Visst kan hon vara lite restriktiv mot vissa människor, men det går bra med de flesta. Hon är inte svår att lämna och det är inte många gånger hon har blivit ledsen. Hon kan leka och busa med i princip vem som helst!
På förskolan har det gått bra från första dagen och man märker verkligen att hon trivs (hon pratar tom. om barnen och personalen även när hon är ledig/sjuk). Och hon har fått idel lovord därifrån :)
 
De flesta som träffar Jazmine reagerar ofta på att hon är så glad och positiv hela tiden. Och jo, visst, det är hon väl ganska ofta, men hon har andra sidor också, jag lovar ;) Det börjar bli mycket "inte" "haa" (skakar på huvudet samtidigt = vill inte ha), tjuriga miner och ljud, m.m. Tids nog kommer hon nog visa det för andra än oss föräldrar...
 
Men för det mesta är hon alldeles underbar! Såklart :) Och hon är ju ganska så söt även när hon är sur ;)
 
Jag skulle kunna skriva minst lika mycket till om vår fantastiska lilla dotter men stoppar här innan ni spyr av allt skrytande :)
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar