torsdag 27 december 2012

Mera sjukdomar...

Var ju inte länge Jazmine fick vara frisk...i natt fick hon 40 graders feber, hostade, gnällde och fick dessutom små feberkramper - stackarn, hon blev så ledsen varje gång det hände, skrek till alldeles skräckslagen :(
Så vid 3 i natt ställde jag klockan för att senare gå upp och ringa vårdcentralen vid 7.30. De tyckte absolut att hon skulle undersökas av läkare (med tanke på hur det var nu och hur det varit de senaste veckorna med all feber, halsfluss och nu en storasyster med halsfluss) - fick en tid redan 10.15 :)
 
Jazmine lyckades få i sig en liten smörgås innan vi gjorde oss i ordning och gick iväg, men hon var inte pigg, och de små kramperna/ryckningarna fortsatte lite då och då... Det gick faktiskt ganska så fort på vc. Behövde bara vänta ca 5 minuter efter vår tid, läkaren var sedan snabb och kunde konstatera öroninflammation ("bara" på ena örat iaf) men halsen såg bra ut. Hon ville dock ta ett halsprov iaf för säkerhets skull. Fick vänta lite till, men fick gå före alla "panchisar" som väntade på sina provtagningar. Och jo, visst var provsvaret positivt för streptokocker, igen. Så blir en vända till med Kåvepenin, tur att hon tyckte om det förra gången :)
För att, förhoppningsvis, ta kål på basiluskerna en gång för alla (iaf för ett tag framöver) så blev det dubbel dos jämfört med förra gången.
 
Så nu har vi två sjuka tjejer som ska "matas" med penicillin 2-3 gånger om dagen i 10 dagar. Varför vara frisk när man kan vara sjuk liksom... speciellt när man har jullov och allt :(
Men de ska väl vara piggare inom ett par dagar med hjälp av penicillinet.
 
Undrar redan vad vi ska ladda med för sjukdomar till nästa jul? Förra året var det ju förkylningar, feber och vattkoppor. Året före det var det säkert också något...och året före det...och... ;) Nej nu ska vi inte vara pessimistiska!
 
Sötungarna verkar i alla fall ha haft en rolig julhelg, trots allt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar