fredag 25 mars 2011

4-årskontroll

Igår var Robert och Felizia på 4-årskontroll på bvc. Felizia hade klarat allt galant! Vid syntestet hade hon sett alla bokstäver och även kunnat säga vad alla heter. Är visserligen ingen nyhet för oss att hon kan bokstäverna men bvc-sköterskan var imponerad :-) Det viktigaste för oss var att hon såg ordentligt.
Hon hade inte växt lika mycket som mellan de tidigare mätningarna men är ganska lång ändå - 105,5 cm. Vikten, som vi var lite oroliga för, hade ökat "lagom" mycket och hon väger nu 16,4 kg. Fortfarande en lättviktare men följer sin kurva (om man nu bryr sig om sånt).
Vi frågade även om hennes fötter, som inte alltid pekar rakt fram när hon går, och fick en tid till barnläkare om 3 veckor. Får se vad han/hon säger.

Bokstäver har Felizia varit intresserad av länge medan siffror har kommit i andra hand. Nu har hon dock börjat intressera sig allt mer även för dem. Hon räknar i princip allt hon ser, läser siffror på skyltar, o dyl., räknar lite på engelska och räknar baklänges. Hon verkar även ha knäckt "20-koden", dvs att det heter tjugoett, tjugotvå, osv. och inte tjugoelva, tjugotolv... Vår stora tjej :-)

1 kommentar:

  1. Det gick jag och tänkte på idag, att vi borde inte ha någon karensdag. Ja, jag hoppas att jag är pigg till nästa vecka och många veckor framöver
    Va duktig du e som kämpar på, men som du skriver, du har ju inget val. Men ta det lugnt!
    Kram!

    SvaraRadera