onsdag 19 oktober 2011

Förvisade hemifrån

7.30 i morse var det slut på lugnet - golvslipen satte igång. Och den lät inte lite ska jag be att få tala om. Jag och Jazmine låg fortfarande i sängen, hon sov men jag var vaken, Robert hade gått upp, dels för att ta emot golvkillen och dels för att väcka Felizia för förskolan.
Jazmine lyckades sova en stund efter att oljudet startat men sen vaknade hon också och såg väldigt fundersam ut, vad var det som lät så illa egentligen?
Vi låg kvar och mös i sängen ganska så länge (det hemska oljudet ville man hålla sig borta från så länge som möjligt) mn sedan knorrade magen för mycket för att inte gå upp. Men var skulle vi äta frukost? Golvet slipades nämligen i köket (och sedan i hallen/allrummet) så att sitta vid matbordet (trots att det inte står i själva köket, utan i matrummet bredvid) kändes uteslutet. Blev till att sitta i vardagsrummet helt enkelt. Visserligen vägg i vägg med köket men det minst sämsta alternativet. Ljudnivån krävde dock sådana här



 När de var här och satte in nytt tak i köket satt vi ute på altanen




 men kändes liksom inte så lockande i denna kyla...

Efter att ha varit instängd i badrummet i en kvart och sedan i vårt sovrum i minst en halvtimme (golvkillen slipade i hallen så var svårt att ta sig någonstans just då) lyckades vi göra oss i ordning för att ge oss av hemifrån. Vi hade några ärendens att göra i stan och då vi troligen inte skulle kunna gå på golven förrän vid sex-sjutiden på kvällen så hämtade vi Felizia redan efter lunch.
Inne i stan fördrev vi tiden på IKEA, Beijer, Storsjökök (eller mest i bilen utanför, tittandes i kataloger för kök, bänkskivor och diskbänkar) och Kakeldesign.
Sedan våldgästade vi mamma en stund där vi fikade lite (hade ringt henne under dagen för att se att hon var hemma).
Golvkillen ringde och sa att han inte inte hunnit göra den behandlingen som behövde torka flera timmar så i morgon bitti blir vi utkörda vid 7.30, skojsigt...

Är ju redan en väldigt skillnad på golven

Vi bryter bort det gamla köksgolvet och får fram trägolvet, som av allt att döma är original

Samma golv efter slipning (ingen behandling)

Så i morgon blir det till att hålla sig hemifrån från tidig morgon till sjutiden på kvällen. Får väl se vad vi fyller dagen med.
På fredag har Robert den turen att han åker iväg och jobbar übertidigt medan vi andra får försöka ta oss iväg och hitta på något.
Någon som är ledig/slutar tidigt? Bara att höra av sig! :-)
Hoppas det inte är 7.30 då också (men allt pekar tyvärr på det)... Är ju en sak när man är två vuxna som hjälps åt att göra i ordning två barn men att vara själv i en sån småstressig situation den tiden på morgonen är ju en annan sak. Men jaja, golven blir ju fina iaf! :-)

Behandlingen som görs på fredag innebär att vi inte kan gå på golven på 12 timmar, så blir att sova borta. Tur att man har föräldrar i stan - Robert och Felizia ska sova hos Rs föräldrar medan jag och Jazmine ska sova hos mamma.
Men sen så!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar