torsdag 27 oktober 2011

Hösttrött?

Felizia har varit väldigt trött de senaste veckorna. Hon är trött när hon ska gå upp på morgonen, trött när hon hämtas på förskolan, trött under eftermiddagen/kvällen. Ja trött för det mesta.
Kan barn också känna av väderomslag och att det blir mörkare och mörkare?
Hon är inte sjuk. Hade visserligen feber tors-fre förra veckan men annars har hon varit frisk (bortsett från lite snorig men det är också borta).
Hon säger ofta att vi väcker henne tidigt (när hon ska till förskolan, t.ex) men då är klockan ändå 7.15-7.30. Hon somnar oftast bra på kvällarna (ibland kan hon dock vara en riktig kvällsuggla...). När hon är ledig låter vi henne sova till hon vaknar. Men tror ni hon passar på att sova då? Nej då. För det mesta vaknar hon vid 7.30-8 i alla fall. Skulle ju inte göra oss något om hon sov lite längre... Speciellt som Jazmine oftast har somnat om då och sover gott.
Igår hade hon sovit på förskolan, något som inte händer ofta nu för tiden. Det här året har hon kanske sovit på vilan totalt en handfull gånger och då har hon gått upp tidigt. Men igår morse öppnade jag hennes dörr vid 7.30 och hon hade somnat tidigt kvällen innan. Hon var trött hemma hela morgonen och jag frågade flera gånger om hon ville vara hemma istället så hon kunde vila. Men nej, hon skulle promt till förskolan! Känns ju bra att hon trivs så bra i alla fall :-)
På förskolan brukar "icke-sova-barnen" få sova en dryg halvtimme om de somnar, vilket jag tycker är helt okej. Men det märktes inte när jag hämtade henne..
Hemma låg hon i soffan en stund före maten och såg riktigt trött ut. Innan hon somnade igår så påtalade jag för henne flera gånger att vi var lediga dagen efter och att hon kunde sova länge.
Tror ni hon gjorde det? Eh, nej... knasiga unge ;-)

Efter lunchen och lite undanplockning satte vi oss i soffan och läste saga. När den var slut och Jazmine låg och sov i sin säng så myste vi ihop oss under filten och slumrade till vi med! Jag blev väckt av Jazmine efter ca 20 minuter men Felizia sov glatt vidare...i 2,5 timmar!!! Tror ni hon var trött? ;-) Om hon somnar på soffan under eftermiddagen brukar vi väcka henne efter max 1 timme men eftersom vi är lediga allihop i morgon lät vi henne sova.



När hon vaknade så bakade vi muffins :-)
Får se om hon tar någon sovmorgon i morgon och om hon kommer att vara lika trött under dagen.
Hoppas det är något som går över, kan ju inte vara kul att vara trött och småtjurig större delen av dagen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar