lördag 1 oktober 2011

Sommarvärme, nästan...

Den här veckan har vädret gjort att det känts som sommar, nästinintill i alla fall. Det borde ju ha resulterat i en massa tid ute, någon rolig utflykt, t.ex. Men har inte blivit så mycket av den varan, tyvärr. Robert blev sjuk i måndags. Kände sig hängig på kvällen men trodde först det berodde på att han jobbat i köket. Men nähädå. Febern installerade sig och höll sig sedan kvar till igår. Blev alltså inget jobb ons-tors så han har nu varit hemma med oss en hel vecka snart. Han började känna sig lite bättre under onsdagen så har fått lite hjälp med barnen på mornarna = jag har fått ligga kvar i sängen medan han fixar frukost. Idag somnade jag till och med om och sov till 10! Men Jazmine vaknade 4.45 (och hade dessutom varit vaken en del under natten) så tyckte inte det var mer än rätt att jag fick sova :-) Så skönt att lilltjejen inte är helt beroende av mig längre utan kan, efter en amning, gå upp med Robert, äta lite fruktpuré och sedan, om så behövs, sövas av honom.
Över huvud taget har det blivit för lite sömn den senaste tiden så har inte alls haft den ork och lust till att göra saker som jag borde ha haft. Typiskt att det varit så just den här veckan när det varit så fint väder.

Vi har fixat lite i trädgården iaf. Plockat in rabarber och äpplen, klippt ner lite buskar, börjat tömma komposterna (har 2 sådana där kompostgaller men ska nog ta och investera i en varmkompost istället), m.m. Felizia har hjälpt till där hon kunnat och velat.








Igår ville hon spela krocket och tog fram grejerna och byggde sin egna lilla bana :-)
Hon och jag spelade och hon byggde om banan lite då och då. Men hon tyckte inte det gick någe bra så till slut hade vi kasttävling istället.




I torsdags tog hon och Robert en liten cykeltur. Är inte helt lätt att ställa om från stödhjul till att balansera själv. Åh, om jag bara hade hört mer om de där balanscyklarna innan vi skaffade cykel till henne! Men men bara öva på :-)




Idag blev det en promenad i solen till Zelda, Therese och Oliver för lite lek och fika. Inte trodde man att man skulle kunna gå i kortärmad klänning, 3/4-leggings och sandaler (Felizias klädsel idag) i början av oktober! Men det kommer säkert slå tillbaka big time i vinter...
Felizia och Zelda lekte och hade det skoj, knappt de hade tid för fika. Men är inte så säker på att familjen Sahlström-Engmans sköldpaddor hade det lika roligt...

Jazmine ligger i sin säng och sover. Men snart har den magiska timmen gått så är väl snart slut på lördagsmysfriden här hemma...
Japp då var det vaket :-(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar