onsdag 29 oktober 2014

Ålandskryssning, biobesök och ridning

Igår fick Felizia vara med mig på jobbet under förmiddagen, då hon skulle få åka hem till mamma/mormor efter lunch. Blev lunch på Mc Donalds innan jag lämnade henne:
 
 
Under eftermiddagen hade de sedan åkt ner på stan, där de besökte Stadsbiblioteket, fikade och gjorde ett besök i Domkyrkan - mycket uppskattat av Felizia :)
I morse blev det tidig uppstigning för att ta bussen till Grisslehamn, och sedan båten t/r Eckerö. På båten hade de ätit brunch, Felizia lekte en del, de spelade lite på spelautomaterna - och Felizia vann en del pengar :)  De gick sedan till taxfreen där Felizia köpte lite godis för sina pengar. Av mormor fick hon även lite Lego Friends-lego medan de köpte en bil (med cementblandare) till Jazmine.
 
Hon hade haft ett bra dygn - tack mamma/mormor!
 
Jazmine var lite avundsjuk på att Felizia skulle få sova hos mormor och dessutom få åka båt. Men vi hade bokat in biobesök för oss andra tre, så hon blev nöjd och glad ändå :)

Premiärbesök på bio för vår lilltjej - full koncentration hela tiden :)
 
Vi såg Bamse - Tjuvstaden - en film som uppskattades av oss alla tre. Välgjord och en bra "barnfilmshandling".

Efteråt blev det en liten tur på stan. Första stoppet blev på Stadium där vi köpte vinterkläder och gympakläder till Felizia och en fleecehuva och vintervantar till Jazmine. Som vanligt blev det mest till Felizia, men blir ju liksom lite så när hon inte har någon att ärva efter (och dessutom växer massvis just nu).
Medan jag var på linsundersökning så passade Robert på att gå och klippa sig på drop-in. Jag mötte upp honom och Jazmine där efteråt, och passade på att klippa mig jag också - skönt att fräscha upp håret lite.
 
Jazmine har fått låna hem en kamera från förskolan, och har i uppgift att fota det som intresserar henne. Blev några foton från vårt stadsbesök
 
Efter att vi hämtat upp Felizia vid Gränby så var det bara att skynda sig hem, byta om och åka ut till stallet. Idag var det hästbyte och Felizia fick Wise - en riktig nallebjörn med vinterpälsen som börjat sätta sig :)

 
De fick rida på två av hörnlinjerna och började lite smått med att rida skänkelvikning. Det var inte helt lätt att förstå hur man skulle göra eller hur det skulle kännas. Men på slutet hade Felizia lite mer koll på läget :) Det är svårt, och förhoppningsvis får de fortsätta att öva snart igen.
 

 
Förutom det så fick de träna mycket galopp, där målet var att klara av att hålla igång nästan ett helt varv. Felizia fick riktigt bra fart på Wise - kul! Och de fick till flera finfina galopper runt spåret :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar