tisdag 28 oktober 2014

Studiedag i Hammarskog

Den här veckan är det höstlov i skolorna, men vi lärare jobbar några dagar i alla fall. Studiedagar är alltid "bra att ha" - det ger tid till att jobba i kapp med sådant man inte riktigt hinner med annars, eller som igår - träffa ett stort gäng goa kollegor man gärna skulle träffa oftare.
Som lärare i ett praktiskt/estetiskt ämne så är du ofta väldigt ensam på din arbetsplats (i synnerhet om du jobbar på en lite mindre eller en halvstor skola), vilket gör att de dagar man får chans att träffa ämneskollegor från andra skolor är efterlängtade! Igår hade vi en idrottslärarträff ute på Naturskolan i Hammarskog. På förmiddagen fick vi bl.a. gå ut i skogen, där vi fick välja en bra plats att sätta upp ett vindskydd, göra upp eld och laga mat.
 
Min grupp fick till uppgift att göra mat i foliepaket
 
Ingredienserna vi fick var ris, kassler, lök, äpple, tomat och creme fraiche. Därutöver fick man hämta kryddor efter egen tycke och smak. Blev riktigt gott faktiskt!
 

Medan foliepaketen "grillades" så fanns det en station där man kunde baka stompabröd. Degen var redan färdig så var bara att platta ut och lägga på muurikkan - perfekt :)
 
Alltid gott med nybakat bröd!

Lite otydlig bild på receptet, men förstora om ni vill/behöver
 
Eftermiddagen ägnades åt diskussioner och samtal kring hur vi kan utveckla idrottsämnet, hur vi kan få det lite mer likvärdigt, m.m.
Det blev ju inte riktigt som det var tänkt från början (enligt den planering vi fått ut) men, som jag skrev i inledningen, det är alltid givande att prata med sina ämneskollegor, oavsett om samtalen blir kring det som var tänkt eller inte.
Nu dröjer det ju tyvärr innan jag får chans att träffa dessa härliga människor igen - nästa träff blir troligen i juni, och då är ju jag föräldraledig. Längtar såklart efter bebisen och efter att få vara ledig, men just dessa träffar är liksom en höjdpunkt i arbetsvardagen.
Gud vad jag tjatade om detta nu då - ni fattar att jag tycker dessa träffar är toppen, va?! ;)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar