torsdag 30 oktober 2014

Olympic Day :)

För drygt ett år sedan anordnade vi på jobbet, tillsammans med Upplands idrottsförbund, SOK och ett stort antal föreningar runt om i distriktet något som kallas för Olympic Day. Det var väldigt uppskattat av såväl elever som personal. Idag anordnades det en sådan här dag i Gottsunda sporthall och den var öppen för alla barn mellan 7-12 år, oavsett var du bor eller så - väldigt roligt! Fick syn på ett anslag om detta när vi var på simskolan förra veckan och frågade Felizia om hon ville åka, vilket hon gärna ville :)
När man kom så blev man registrerad och fick nummerlapp och ett armband

Innan allt drog igång "på riktigt" så var det invigning. Den olympiska hymnen spelades och de fem närvarande olympierna tågade in med os-flaggan, följda av funktionärerna från de deltagande föreningarna.


Olympierna som närvarade denna dag: Sebastian Kraupp (curling), Lars Lewén (ski cross), Jalmar Sjöberg (brottning), Danijela Rundqvist (ishockey) och Marcus Oscarsson (kanot)

Den enda av de fem som lyckats med att ta hem ett OS-guld - Marcus Oscarsson

Den olympiska elden "tändes"
Sebastian Kraupp inspirationstalade till alla deltagarna

Den svenska nationalsången fick avsluta invigningen

Efter invigningen var det dags att få prova på de idrotter som fanns att välja mellan under dagen: handboll, tennis, amerikansk fotboll, volleyboll. friidrott (höjd och stående längdhopp), boxning, bordtennis och judo. När det anordnas i skolorna så delas eleverna in i grupper, men idag fick de gå runt fritt och prova på.
Felizia hade lite svårt att bestämma sig, så jag tog med henne till handbollen (där det var tomt på andra barn i början). Har försökt få henne att prova på det här hemma (det finns flicklag här i Storvreta och inför varje ny säsong så får man komma och prova på gratis) men hon har togvägrat ... Men nu när hon väl provade så tyckte hon att det var riktigt roligt! Stannade nog där i en dryg halvtimme :)

Här står Danijela Rundqvist i mål - och jodå, Felizia lyckades göra mål på henne :)

Efter ett antal skott, och med lite tips om teknik, så lyckades hon skjuta både hårda och välplacerade skott - kul :)

 Höjdhopp

Tennis

Det var också en idrott hon tyckte om, och gick tillbaka till fler gånger. Synd bara att han som var "experten" där (dvs. från föreningen) inte lärde ut lite teknik vad gäller slag och så. I princip alla andra gjorde det, vilket ju hjälpte barnen att "hitta rätt" i utförandet av just den idrotten.

Amerikansk fotboll

Det var en idrott som Felizia var väldigt tveksam till att prova. Men vi stod bredvid och tittade lite, och en av killarna där kom fram och frågade om Felizia ville prova. Han visade henne hur man håller bollen, hur man skjuter, m.m.


Det gick riktigt bra, och hon lyckades få iväg bra och kraftfulla skott och träffade hålet i tavlan ett par gånger :)

Tackling!

Det fanns även skydd, tröja och hjälm i barnstorlek att prova, men så långt ville hon absolut inte sträcka sig ;)

Det här stående längdhoppet (man hoppar ett jämfotahopp, utan ansats) tyckte hon också var riktigt roligt. Och jodå, hon är ganska spänstig :)


Volleyboll var ytterligare en idrott Felizia var lite tveksam till, men till slut vågade hon prova :)
Ledaren där var jätteduktig på att lära ut och Felizia fick prova i princip alla de olika slagen, och lärde sig de flesta riktigt bra (för att vara första gången, och under så pass kort tid).
Övar baggerslag

Fingerslag


Underarmsserve

Dags för smash!


Vy över större delen av hallen


Under dagen samlade Felizia ihop autografer från de fem olympierna

Felizia blev även intervjuad av UNT - läs mer om det HÄR

Det var en riktigt rolig dag, och Felizia var trött efteråt. Olympierna som deltar gör ett fantastiskt jobb (vilket självklart funktionärerna från föreningarna också gör) och är verkligen engagerade i barnen och att de ska ha det så bra och roligt som möjligt! Danijela Rundqvist engagerade sig i Felizia redan när vi kom - kom fram och hälsade och sa att det bara var för Felizia att komma till henne om det var något hon undrade över eller så. Sedan sökte hon upp Felizia flera gånger under dagen för att fråga hur det var och om hon hade roligt. När vi sedan skulle gå (det höll på till 14 (från 9.30), men vi gick vid 12.30) så pratade hon en lång stund med oss om dagen, framtiden, m.m. och önskade Felizia lycka till med de idrotter hon håller på med :)

Innan vi åkte från Gottsunda så tog vi en liten sightseeing. Jag är ju uppvuxen i Gottsunda (flyttade när jag hade gått ut 6:an, men gick kvar i skolan där även under högstadiet) så visade Felizia vart jag gick på dagis (som det hette då) och vart jag bodde (två olika ställen). Men mer om det (och bilder) i kommande blogginlägg :)

Lediga i tre dagar till :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar