lördag 3 januari 2015

Kungsberget!

Igår åkte vi upp till Kungsberget tillsammas med Elin, Peter och Valle för att åka lite skidor. Varken Felizia eller Jazmine har stått på ett par slalomskidor förut, och för Roberts del så är det väl en 10-12 år sedan ... men gick faktiskt riktigt bra för allihop :)  Jag och magen nöjde oss med att vara "markbetjänter" ;)
 
Hade bokat utrustning för hela dagen till de alla 3, men Jazmine och jag började i pulkabacken där hon åkte lite stjärtlapp.
 

 

Innan vi åkte iväg, och på vägen dit, så hade hon pratat sååå mycket om hur roligt det skulle bli att åka skidor, men när vi väl hade hämtat ut grejerna så skulle hon absolut inte åka ... men efter bara ett par åk med stjärtlappen så sa hon att hon också ville åka "lyften" och att hon ville ha på sina "svarta skidskor", dvs pjäxorna :)  Sagt och gjort.


 
Felizia däremot körde skidåkning redan från början. Det var inte helt lätt att trycka ner pjäxorna i bindningarna (hon var på väg att ge upp redan där och då ... ), men till slut var hon "åkklar".
 

Redo för backen :)

Felizia klarade av att åka liften i barnbacken redan första gången :)
 
Hon och Robert åkte upp tillsammans och han gjorde väl sitt bästa för att försöka lära henne att åka, men finns ju en anledning till att han inte jobbar som lärare ... Den pedagogiska biten har han inte riktigt ... ;)  Men men, hon tog sig framåt och ner i alla fall :)

Medan Robert åkte med Felizia så försökte jag hjälpa Jazmine, så gott jag kunde utan skidor. Blev ju ett antal vändor upp och ner för backen, vilket kändes i ryggen efteråt ... men vad gör man inte för sina barn :)
 
På väg upp i liften

"Böj på knäna och titta framåt"
 

Efter lite träning i barnbacken så åkte Robert och Felizia bort till en lite större backe för att få lite mer utmaning. Gick väl sådär enligt Robert ... Jag och Jazmine tog oss bort för att titta lite hur det gick. Då blev hon också sugen på att åka i stora backen. Så Robert tog henne med upp i liften
.


Felizia på väg upp i stora backen
 
Robert, Jazmine och Felizia åker i stora backen
 
 
Tummen upp!
 
Det var roligt att se att Felizia lärde sig åka ganska så snabbt ändå (när hon väl fick försöka själv ... ;)  )
Jazmine lärde sig också jättebra och tyckte verkligen om att åka snabbt tillsammans med Robert :)
 
Felizia i barnbacken
(bra koll till en början, men alla kan ju ramla någon gång, och då är det inte helt lätt att ta sig upp med ett par långa skidor ... ;)  )
 
Åker guppen i barnbacken
 
Åker själv mellan Elin och Robert

Försöker ta sig fram med stavar, inte helt lätt


Kungsberget "by night"
 
Vi hade en toppendag! Väderprognosen sa att det skulle regna större delen av dagen, vilket ju kändes lite si och så innan ... men vi hade tur med vädret och det slutade regna strax innan vi kom fram (hade regn i princip hela vägen dit) och vädret var alldeles "lagom" hela dagen :) 
(Tur att samtalet kvällen innan blev som det blev, Elin :)  )
 
Det var roligt att se hur kul barnen hade det i backarna, och att de lärde sig att åka så snabbt. De längtar redan till nästa gång vi ska åka skidor. Återstår att se när det blir bara ... Men är ju inte speciellt långt till Kungsberget, och det var riktigt smidigt att åka dit. Rekommenderas om man vill åka skidor bara någon dag!
 
Stort tack Elin, Peter och Valle för en härlig skiddag!
(mindre roligt med de tråkiga telefonsamtalen bara)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar