onsdag 7 januari 2015

Vecka 34 och så lite jobb på det

Jaha så har ytterligare en vecka av graviditeten passerat - är nu inne i v 34 och har, enligt appen, 48 dagar kvar till bf (47 om man räknar som bm gör). Magen växer till sig och står mer och mer rätt ut (skönt att inte se så "fläskig" ut ;) även om jag känner mig rätt så rund ändå, och har ju gått upp "ett antal" kg ... tror det blir vägning på mvc nästa vecka, så får se då hur mycket + vågen står på just nu).
 

 
Lite av vad man kan läsa om bebisen den här veckan: Barnets totala längd är nu ca 44 cm och den väger ca 2,18 kg i början av veckan och ca 2,35 kg vid veckans slut. Utrymmet minskar för varje dag (jo tack, jag känner det ... ) och barnets rörelser blir större och långsammare. Den här veckan lägger sig en del barn till rätta (har vårt lillhjärta gjort för längesen :) ). En del fixerar redan huvudet i bäckeningången (vet inte om lillhjärtat gjort det ännu, men mycket tryck och bök neråt känner jag av i alla fall).
 
Lite av vad man kan läsa om mamman den här veckan: Din blodvolym har ökat med ca 1 liter men från och med nu håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Du ska känna liv i magen varje dag (inga problem!). Barnet utför både stora och små rörelser i magen. Du känner inte nödvändigtvis av när det suger på tummen eller gör små griprörelser med händerna, men de flesta sparkar och andra större rörelser känns väl (jo tack!). Av och till är det lugnt i magen, barnet har många perioder av sömn under ett dygn (jaså, märks inte ;)  ).
 
Började ju jobba idag igen (studiedag). Gick väl sisådär ... Mådde jättekonstigt hela förmiddagen med illamående, yrsel, skakig i kroppen och stickningar i mun och läppar :(  Hjälpte inte ens att äta. Men som tur var så blev det bättre under eftermiddagen. Nu på kvällen mår jag som vanligt, dvs helt okej men trött. Hoppas att den jobbiga förmiddagen var en engångsföreteelse, vill ju kunna fortsätta jobba några veckor till (eller ja, som jag skrev igår så skulle jag ju på sätt och vis gärna fortsätta vara ledig fram till förlossningen, men är ju en ekonomisk fråga också ... ).
 
Imorgon börjar jobbet "på riktigt" - lektioner från 8-14.15 och så möte sedan på det. Skojsigt ... Men ska nog gå bra. Och roligt att få träffa lite elever igen, speciellt de som vi har direkt på morgonen - de är tacksamma att ha och för det mesta nöjda och glada :)
 
Här hemma har tjejerna haft sin sista lediga dag idag, imorgon är det dags för skola och förskola igen - som de har längtat :)  Idag var de med Robert in till Muskelcentrum, där han fick en "mysig" nålbehandling i sin axel av Johan. "Han såg ut som en igelkott!" enligt Felizia :)
Nu på kvällen har de tagit ett bubbelbad så nu är de rena och fina till morgondagen.

Myyycket bubblor!
 
De ser inte så glada ut på bilden, men de hade riktigt roligt - jag lovar :)
 
27 arbetsdagar kvar ... :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar