torsdag 26 februari 2015

+ 2 ...

Väntan fortsätter ... För att sysselsätta mig med något så tog jag bussen med Jazmine in till stan. Inte någon nöjestripp dock - blev ett läkarbesök på Aleris Barncentrum. Början av veckan har ju varit okej vad gäller feber och annat, men igår kväll så ökade den snabbt (trots febernedsättande) och visade 39,8 grader :(  Natten blev ju därefter (hon fick ipren, men hjälpte föga mot själva sömnen, även om febern sjönk en del) och man har ju inte varit pigg idag.
 
Dryga 39 graders feber - då blir man lite trött på att vänta på läkaren ...

 
Totalt blev det knappa 2 timmar på Aleris (var där på drop-in) efter att ha besökt först sjuksköterska och sedan läkare. De tittade i halsen (som var väldigt svullen), tog halsprov (som var negativt - skönt att slippa halsfluss!), kände igenom överkroppen och tittade i öronen. Höger öra såg fint ut men vänster var det värre med. Läkaren kunde inte säga öroninflammation till 100 % men misstänker det, så Jazmine ordinerades Kåvepenin 3 ggr om dagen i 5 dgr. Så nu hoppas vi att feber och så ger med sig inom ett par dagar! Likaså svullnaden i halsen, som det har varit nu så har hon inte fått i sig mycket att äta under dagarna ... Men efter att ha varit duktig hos sjuksköterskan/läkaren så önskade hon sig att köpa fika - klart hon skulle få det!  Och med paracetamol i kroppen så gick en hel donut ner i magen :)
 
 
Totalt blev det 4,5 timme hemifrån (ena bilen är på verkstaden, och den andra hade ju Robert till jobbet, så därav bussåkning). Hade kunnat gå till vårdcentralen här, men har inte så många positiva erfarenheter därifrån när det gäller drop-in/akuttider, så vi brukar åka in till Aleris Barncentrum (där hon också är listad hos husläkare).
Var rejält trött i kroppen när vi kom hem så blev några timmar i soffan, tittandes på skid-vm. Höll på att somna under början av stafetten - inte för att det var tråkigt utan för att jag var sååå trött. Tur då att Kalla åkte så pass tidigt som på andra sträckan så man spände upp ögonen bara för att få se hennes fina, härliga, kraftfulla åkning :)  Lyckades sedan vara vaken resten av loppet också. Jazmine satt och tittade på film på iPaden - var förvånad att hon höll sig vaken - hon var väldigt trött på vägen hem.
Nu på kvällen blev det många mediciner ... dels "det vanliga" - astmamedicinen, dels febernedsättande, dels Kåvepenin och dels en dos hostmedicin då hon har hostat massor hela dagen. Nu verkar det dock verka föga - hon har hostat på ganska bra en stund nu (men sover nog ändå, frågan är bara hur länge ... ).
 
Som rubriken antyder så är det alltså plus 2 dagar av graviditeten nu, sett till det beräknade datumet vi fick på ul. Men inga större förhoppningar om att det är på gång. Så nu har jag gett upp hoppet om att få ett februaribarn. Hade ju gärna velat att alla 3 skulle ha en egen månad, speciellt den här och Felizia, då Felizia fyller så tidigt i mars. Skulle kännas bättre när det gäller födelsedagsfirande om det var minst en vecka emellan (på söndag är det en vecka till Felizia fyller... ). Men men, är ju tyvärr inget man kan styra/påverka på något sätt så är ju "bara" att fortsätta att vänta. *SUCK!*
 


 
Imorgon är det dags för ett nytt besök hos barnmorskan på MVC. Tycker väldigt mycket om min bm, och träffar henne gärna, men hade ju gärna velat slippa det här besöket ;)
Efteråt blir det ett snabbt besök på jobbet för att lämna tillbaka mina nycklar och därefter ska jag och mamma åka till Boländerna. Hon vill gå på IKEA och jag tänkte handla lite på bokrean på Coop.
 
Har ni fått några vårkänslor förresten? Härliga dagar vi har haft :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar