tisdag 24 februari 2015

Sjukstatus och ridning nr 2

Natten var ju sisådär när det gäller Jazmine - många vakna stunder. Vid 3.30 fick hon ipren och sedan sov hon till strax efter 7. Skönt så. Hon gick snabbt och la sig på soffan och sov några timmar till. Hon var sedan ganska ynklig och ville mesta ligga och gosa och mysa. Ingen matlust men dricka gick bra. Febern höll sig sedan borta större delen av dagen och även om hon inte var superpigg så var hon helt okej. Men vid 15 så märkte man att febern var på väg tillbaka och hon såg ganska så blek ut. Den steg dock ganska långsamt men strax innan middagen så låg den på 38,5 och hon var frusen. Fick paracetamol så hon skulle få i sig lite mat. Det gjorde susen och hon var sedan pigg hela kvällen fram till läggdags (pigg då också men somnade ganska så fort iaf). Får se hur natten och morgondagen blir ... Men hon blir hemma hela veckan iaf, vill inte riskera att hon drar på sig något annat nu.
 
Felizia har haft en bra, men blöt ... dag i skolan. Tänk om hon kunde förstå vitsen med galonkläder, det är nämligen "fult" och "töntigt" enligt henne :/  Men vi var ju inte alltför glada på henne, är liksom inte så roligt när såväl täckbyxor och handskar droppar av vatten ...
Efter middagen var det återigen dags att åka ut till Ängeby och Solängens ridskola. Premiär för ridning i träningsgrupp, men samma ridlärare som hon hade på onsdagarna i höstas, Sara. Vet inte om Elin och Sara pratar med varandra om vilka hästar eleverna ska rida, men Sara hade tydligen tänkt lika som Elin - Felizia fick Ina idag igen :)  Gjorde inte henne någonting, hon tycker om Ina. Så om inget annat händer så blir det totalt 5 ggr med Ina, vilket känns som bra träning och en bra möjlighet att lära känna den hästen ännu mer :)
Blev en liknande lektion som igår, men undantag för två saker - betydligt roligare väder, men ett par pigga och busiga hästar som resulterade i två avåkningar. Det gick bra för tjejen, men gjorde ju att de andra fick vänta ett tag och lektionen blev därefter lite lugnare. Men huvudsaken är ju att allt flyter på bra för alla!
 
Mörkt var det ju dag också, men fick i alla fall till en hyfsad bild på Felizia och Ina
 

Nästa tisdag är det Jazmines tur att rida. Spännande att se om hon också får Ina ;)  Men hon hoppas på Nisse, hennes stora favorit :)
 
Imorgon är det dags för veckans sista aktivitet för Felizia - simning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar